Vytisknout tuto stránku

Venkovní svítidla Philips Hue Resonate a Go míří do prodeje. Údaje jsou však stále zmatené

Dvojice novinek z řady osvětlení Philips Hue, která se začne prodávat tento, resp. příští měsíc, je určena zejména pro venkovní použití. Přenosná stolní lampa se však dá použít kdekoli. Foto: Signify

Nové nástěnné kovové venkovní svítidlo Philips Hue Resonate (4.129 Kč) je vyvedeno v černé barvě a osvětluje prostor pod sebou, přičemž tvar kužele je možné omezit pomocí dodávaného nástavce. Využít ho tak můžete nejen na stěně, balkónu, či terase, ale třeba i na úzkém sloupu nebo u vchodových dveří. Omezeni nebudete ani v barvě světla. Nastavit lze teplou i studenou bílou a také různé barevné variace. Zřejmě jde o svítidlo s výměnnou žárovkou (nejasné), patice ale uvedena nebyla a naopak byla udána životnost svítidla (25.000 hod.). Světelný výkon má být 350 až 590 lm, barevná teplota 2.000-6.500 K a krytí IP44 (co to je). xxx http://www.digirevue.cz/cz/co-je-to/item/193-co-je-to-kryti-ip-a-ipx

K TÉMATU:

Od 21. února má být také ke koupi přenosná stolní lampa Philips Hue Go (4.000 Kč, foto níže), kterou využijete třeba i u postele a kterou společnost Signify, výrobce osvětlení se značkou Philips, oznámila loni. Je všestranně nastavitelná (2.000-6.500 K), stmívatelná a měla by být kompatibilní s rozhraním Bluetooth a Hue Bridge (speciální můstek mezi svítidlem a vaším Wi-Fi směrovačem).

Kovová vodě odolná lampička (krytí IP20/54 – co to je) patří do energetické třídy A+ (jinde se ale uvádí G), žárovka je zřejmě pevná, nevýměnná s udávanou životností 20.000 hod. Světelný výkon je 370 lm (nastavení z výroby), resp. až 530 lumenů (při 4.000 K). Ovládání je buď na výrobku nebo přes aplikaci.

Poznámka autora: Parametry obou svítidel nejsou jasné ani z oficiálních produktových stránkách výrobce. Jednou se tak mluví o integrovaných žárovkách s udanou životností, jindy o výměně (Resonate). Vše tak berte s rezervou, bohužel solidní údaje se mi nepodařilo přes všechnu snahu sehnat, takže si musíme počkat dokud skutečně nedorazí do prodeje.

 

Číst 643 krát