Vytisknout tuto stránku

„Chytré“ zásuvky OmkoTech: na vnitřní i venkovní použití

Test vnitřní zásuvky (jedna k jedné) OmkoTech IP20 (285 Kč) chystám, zima ale pomalu odchází a tak možná uvažujete o něčem podobném na ven. Takovýchto zásuvek na trhu mnoho není a jednou z nich je OmkoTech IP44 za 1.095  Kč. Foto: Omko Digital

Venkovní „dvojzásuvka“ OmkoTech je vybavena časovačem a připojením k vašemu směrovači Wi-Fi prostřednictvím aplikace Tuya Smart (nebo Smart Life) pro Android i iOS, přičemž je podle výrobce podporován také Google Home. Určena je pro použití na zahradě, na terase či třeba pod pergolou a díky zmiňované aplikaci v češtině ji můžete sepnout odkudkoli a k ovládání připojeného spotřebiče tak stačí pouze síť Wi-Fi. Zásuvka má navíc systém měření spotřeby a aktuálního odběru, k dispozici je i Bluetooth poskytující přímou kontrolu v případě výpadku Wi-Fi.

ČTĚTE TAKÉ:

 

Do zásuvek můžete připojit spotřebiče s maximálním odběrem 16A/3.680 W, zásuvky jsou typu F a zemnící kolík je tudíž nahrazen dvojicí uzemňovacích pásků po stranách, což je vidět na snímcích. Každá zásuvka může být ovládána a programována nezávisle, vypnout ji můžete i najednou a přístup k ní může mít i několik lidí.

OmkoTech IP44 je možné nastavit i pro případ výpadku proudu a po obnovení napájení se, podle výrobce, vrátí do požadovaného režimu, tzn. vašeho původního nastavení. Kdykoli tak jde například zapnout zalévání trávníku, sepnout světla, atd.

Parametry: 2x zásuvka, manuální tlačítko/spínač, krytí IP44 (co to je), včetně voděodolného pouzdra, LED pro signalizaci stavu, 30 cm dlouhý přívodní kabel.

 

Číst 591 krát Naposledy změněno pátek, 20 leden 2023 14:35