Vytisknout tuto stránku

HP předvedla novinky. Počítače vše v jednom, „komunikační“ monitory i zajímavé příslušenství

Známý výrobce představil na setkání v Praze webové kamery s HDR vylepšené umělou inteligencí, programovatelné bezdrátové klávesnice a myši a pracovní monitory o kterých firma říká, že jsou „bez kompromisů“. Foto: HP

Webové kamery HP 960 (foto níže) a HP 965 dokáží automaticky sledovat mluvčího, pracují s rozlišením Ultra HD (4K), automaticky korigují barvy, včetně funkce HDR (co je to), a velmi důležitý má být i rozměrný objektiv, který se uplatní nejen při slabém osvětlení. Zabudovány jsou také dva mikrofony s potlačením hluku na pozadí.

HP 960.

 

Hodně zajímavým příslušenstvím jsou programovatelné bezdrátové klávesnice HP 970 a HP 975 pro práci i domácí využití. Programovatelná tlačítka dovolí uložit i sled příkazů potřebných nejen při práci, ale třeba i při hraní a k dispozici jsou také multimediální klávesy. Doplňují je  bezdrátové myši HP 930 a HP 935, které mají taktéž programovatelná tlačítka a můžete je spárovat s několika zařízeními, které mohou i různé operační systémy.

ČTĚTE TAKÉ: Tišší klávesnice a myš Trust Trezo Comfort, navíc z recyklovatelných materiálů

HP E32k G5.

 

Monitory na doma i do práce

Nové monitory řady E a M mají mít vylepšené obrazové parametry, jsou štíhlejší a podle výrobce i ergonomičtější.

Monitory řady E nabízejí například připojení celé počítačové sestavy jedním kabelem USB-C, k dispozici je filtrování modrého světla a k jejich výrobě se využívá vyššího podílu recyklovaných materiálů. Konferenční monitory jsou navíc vybaveny naklápěcí webovou kamerou, mikrofony s potlačením hluku a vylepšenými senzory okolního osvětlení.

Monitory HP M24h a HP M27h jsou určeny jak pro práci, tak pro zábavu, včetně například úpravy fotek a videa.

HP Pro Mini 260.

 

Zajímavě vybavené „mini počítače“

Počítače v novinkách zastupuje v první řadě stolní mini PC, HP Pro Mini 260 G9, fungující na notebookovém procesoru. Výsledkem je jednak nižší spotřeba a jednak možnost rozšíření. Zařízení, které pohání až 10jádrový procesor Intel Core i5-1235U, primárně míří do podnikové sféry. Operační paměť RAM má kapacitu až 32 GB a určitě potěší dva disky – SSD pro systém, data a aplikace, a klasický točivý (2,5", SATA, až 2 TB). O grafiku se postará Intel Iris Xe s rozhraním typu DisplayPort a HDMI.

Výkonný HP Elite Mini 800 G9: Intel Core, 12. generace, až 64 GB RAM, až 2x SSD, 2 TB, NVMe RAID plus a třetí pevný disk (2,5", SATA, až 2 TB). Za pozornost stojí dvě výměnná rozhraní, grafika nVidia RTX 3050Ti 4GB, až osm výstupů, včetně zařízení pro virtuální realitu. Bohaté konfigurační možnosti, včetně Thunderbolt 3, USB 4.0 či napájení PC přímo z monitoru přes rozhraní USB-C (do 100 W).

HP EliteOne 800 G9 AiO.

 

Počítače „vše v jednom“

„All-in-one“ jsou určeny nejen na doma, ale i do firmy, nechybí jim komunikační kamera se sledováním účastníka, dynamické vyrovnávání hlasu (mj. konzistentní hlasitost bez ohledu na vzdálenost) a redukce šumu využívající umělou inteligenci (UI). Za povšimnutí stojí také tiché chlazení (výrobce hovoří o „…jemném vyladění nastavení ventilátorů“).

Uvedeny byly dva modely:

  • HP Elite One 800 G9 určený pro hybridní pracoviště. Displej má úhlopříčku 23,8" nebo 27" v dotykové nebo nedotykové variantě a lze ho, díky vstupu HDMI, využít i samostatně. Výška stojanu je nastavitelná a je tu i možnost uchycení přes otvory VESA. Komunikaci zajišťují Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.2.
  • HP Pro One 440 G9 má mít minimální nároky na pracovní prostor. Za pozornost stojí sofistikované vedení kabelů, rozhraní USB 3.2 s rychlostí až 10 Gb/s a funkce pro snížení hluku. Obrazovku lze opět využít i jako samostatný displej.

Ceny a dostupnost výrobků nebyly oznámeny, první můžeme očekávat snad někdy na jaře.

 

Číst 1017 krát Naposledy změněno čtvrtek, 16 únor 2023 09:33