Vytisknout tuto stránku

Strong uvedl novinky pro elektrickou síť. Přenos dat zvládají rychlostí až 600 Mb/s

Nové modely jako Powerline Wi-Fi 600, nebo Powerline 600, tedy bez Wi-Fi, jsou poplatné normě Powerline HomePlug AV, v případě Wi-Fi pak jde o Wi-Fi 4 (co je to) pracující na 2,4 GHz. Foto: Strong

Základní sada Powerline Wi-Fi 600 obsahuje jeden adaptér Powerline 600 a jeden Powerline Wi-Fi 600, což dovoluje nejen připojit běžná zařízení kabelem, ale také vytvořit přípojný bod Wi-Fi (hotspot) s rychlostí až 300 Mb/s za pomoci stávající elektroinstalace vaší domácnosti, a to bez jakýchkoli změn. Instalace navíc, podle výrobce, nevyžaduje žádné zkušenosti a je snadná.

ČTĚTE TAKÉ:

Důležité jsou také informace o zabezpečení, a to zejména v souvislosti s Wi-Fi. Tady se využívá 128bitové šifrování AES a sáhnout pak můžete po WPA nebo vyspělejší WPA2. K dispozici jsou rovněž tlačítka Connect & Secure a WPS pro zabezpečení spojení, resp. snadné připojení.

V každém adaptéru je průchozí napájecí zásuvka, dvě rozhraní RJ-45 Ethernet (LAN) a v případě zabudované Wi-Fi i dvě všesměrové a nastavitelné antény (3dBi).

Novinky můžete zakoupit v několika podobách, resp. sadách, ať s Wi-Fi nebo i bez ní. Příkladem může být Strong Powerline WF 600 Duo za 1.399 Kč (s Wi-Fi).

 

Číst 777 krát Naposledy změněno čtvrtek, 04 květen 2023 11:53