Vytisknout tuto stránku

Zesilovač Sony TA-AN1000: 7.2 kanálů pro zvuk, pro obraz až Ultra HD (8K)

A/V zesilovač pro domácí kino je kompatibilní s 360stupňovou technologií Spatial Sound Mapping (virtuální reproduktory), má nového instalačního průvodce, integraci do menu kompatibilního televizoru Sony a dovoluje také bezdrátově připojit vybraná zadní repro a subwoofery téže značky. Foto: Sony

Za 24.990 Kč si již brzy budete moci zakoupit vyspělý audio video (A/V) zesilovač klasické komponentové šířky 430 mm s kalibračním mikrofonem a vyhodnocovacím systémem pracujícím se vzdáleností, úhlem či akustickým tlakem, který si rozumí s audio formáty Dolby Atmos a DTS:X a nejrůznějšími standardy HDR; v zaslané tiskové zprávě se hovořilo o HDR10, HLG a Dolby Vision. Je tu ale také spolupráce s kino systémem Imax Enhanced a řadou herních režimů na zabudovaném rozhraní HDMI 2.1.

ČTĚTE TAKÉ:

TA-AN1000 je kompatibilní i s Hi-Res Audio (včetně bezdrátového), LDAC, DSD (Direct Stream Digital – režim bez úpravy) a nechybí ani připojení zařízení přes Bluetooth a hudební aplikace, jako Spotify, Chromecast či Apple Airplay 2.

V případě napojení na kompatibilní přijímač Sony (jde o: A95L, A80L, Z9K, A95K, A90K, A80K, A75K, Z9J, A90J, A80J, X90L, X90K, X95K, X95J a X96L) dokáže zesilovač kombinovat zvuk z televizoru se zvukem ze středového reproduktoru a zvýraznit zejména dialogy. Navíc jdou přes televizor řídit některé parametry zesilovače, jako zvukové pole a hlasitost.

Co se týče napojení bezdrátových repro, výrobce hovoří „zadních“ Sony SA-RS3S a SA-RS5, a subwooferech Sony SA-SW3 a SA-SW5.

Rozhraní vidíte na snímku, k dispozici jsou tři (zvuk), resp. dvě zóny (video). Výkon, zkreslení a další audio parametry Sony TA-AN1000 oznámeny nebyly a chyběly i na oficiální stránce produktu.

Poznámka autora: berte v úvahu, že zesilovač nabízí pouze jeden optický a jeden koaxiální digitální audio vstup.

Číst 644 krát Naposledy změněno čtvrtek, 11 květen 2023 08:20