Vytisknout tuto stránku

Nikon 1 S2 slibuje být rychlý a stylový

Právě na tom si zakládá poslední novinka řady Nikon 1. Zakládá si ale i na tom, že dobře vypadá a posoudit to můžete sami na několika snímcích.  

foto: Nikon

 

Fotoaparát je postaven na hybridním automatickém zaostřování, zpracování obrazu Nikon Expeed a snímači typu CMOS se 14,2 mil. obrazových bodů. A samozřejmě také výměnných objektivech, přičemž tím základním bude zoomový Nikkor VR 11–27,5 mm, f/3,5–5,6. 

Fotoaparát má být ve spojení s ním skutečně bleskurychlý! Výrobce dokonce tvrdí, že „v sériovém snímání, je dokonce lepší než digitální jednooké zrcadlovky.“ Zvládne totiž pořídit až deset snímků ve formátu RAW s frekvencí až 20 sn./s při použití kontinuálního zaostřování, resp. dokonce až 60 sn./s při ostření pevném, tedy před udělaném expozicí prvního snímku. 

 

 

Nikon 1 S2 využívá 135 zaostřovacích polí, přičemž 73 polí podporuje fázovou detekci, což je systém, jaký je použit u digitálních jednookých zrcadlovek této značky. 

Zajímavé je i ovládání: pro zapnutí stačí jen otočit a vysunout objektiv, okamžitý přístup k menu funkcí pak poskytuje tlačítko „F“ 

Dále jen stručně: zabudován je LCD monitor s úhlopříčkou 7,5 cm (3ʺ), citlivost je ISO 200–12 800, při nastavení režimu Auto pak ISO 200–6 400 a fotografovat můžete i během záznamu videa. To je k dispozici maximálním v rozlišení Full HD (1 080p) s 60 sn./s a elektronickou stabilizací. 

Nikon 1 S2 bude ke koupi – v balení s výše zmiňovaným objektivem 1 Nikkor 11-27,5 mm – za 11.690 Kč. Pořídit si můžete i značné množství příslušenství, včetně například podvodního pouzdra.

 

 

 

 

Nikon 1 S2 společně s externím Wi-Fi modulem Nikonu, který se dokupuje zvlášť.

 

 

Číst 5098 krát