Vytisknout tuto stránku

Netgear Trek PR2000: Wi-Fi směrovač nejen na cesty

V kompaktním těle dostanete mobilní router (směrovač), extender pro rozšíření vašeho Wi-Fi signálu, přístupový bod Wi-Fi sítě i tzv. most, nebo-li bridge. Všechny režimy nastavíte přes dodávaný software. AKTUALIZOVÁNO  

Foto: Netgear

AKTUALIZOVÁNO, 29.10., 4:15 h: přidány další fotografie. 

 

Wi-Fi router Netgear PR2000 (1.290 Kč) je kompaktní (32 x 87 x 86 mm, švh) s hmotností pouhých 160 gramů a má mít výhodu i v tom, že zajistí bezpečné Wi-Fi připojení i na cestách. Dovoluje sdílet jakýkoli veřejný přístupový bod Wi-Fi při současném zabezpečení připojení firewallem. Díky rozkládací externí anténě má být zajištěna i dostatečná citlivost na příjem signálu.

Součástí těla routeru je napájecí adaptér s výměnnou koncovkou, takže je přístroj použitelný prakticky kdekoli. Připojit ho navíc můžete jak do tradiční elektrické zásuvky, tak lze pro napájení využít i rozhraní Micro USB. Díky zabudování jednoho rozhraní USB 2.0 můžete ke směrovači rovněž připojit např. externí pevný disk. 

Pro připojení k internetu lze využívat Wi-Fi síť standardu 802.11n s rychlostí až 300 Mb/s (2,4 GHz) i ethernetové připojení, přičemž k dispozici jsou dvě: jedno pro internet, druhé pro napojení například notebooku. 

O bezpečnost přenášených dat se stará přístup chráněný šifrováním WEP, WPA či WPA2-PSK, spolu s dvojitým firewallem (SPI a NAT), zabudována ke i ochrana proti tzv. DoS útokům a DMZ pro bezpečné hraní online her.

 

 

 

 

 

 

 

Číst 3938 krát Naposledy změněno středa, 29 říjen 2014 04:13