Vytisknout tuto stránku

Sony PlayStation TV: mikrokonzole nejen k televizi

Majitel PlayStation 4 díky této novince získává možnost „streamovat“ hru, tedy on-line ji přenášet, v rámci domácí sítě na prakticky jakýkoli plochý televizor. To ale zdaleka není všechno!  

Foto: Sony 

 

 

PlayStation TV (2.799 Kč, na Slovensku 99 €) to zvládá pomocí funkce Remote Play (dálkový přístup) a díky tomu může přes PS4 hrát tituly i pro další herní konzole PlayStation (Vita, PSP a PS one) na skutečně velké obrazovce. S funkcí Remote Play se na novou úroveň rovněž dostává hraní na mobilu Sony Xperia Z3. K tomu se ale dostaneme za chvíli. Teď o co jde u PS TV…

V principu jde o to, že když chce někdo sledovat svůj oblíbený film na hlavním televizoru a vy na něm máte rozehranou nějakou hru, můžete s ní pokračovat na PS TV na jiném televizoru v rámci domácí sítě. Potřebujete pro to – vedle samotné PS TV – konzoli PlayStation 4, domácí počítačovou síť (drátovou/bezdrátovou), bezdrátový ovladač (doporučen je Dualshock 4), účet u Sony Entertainment Network a také vysokorychlostní připojení k internetu. Výrobce však upozorňuje na to, že některé hry i přesto nemusí přes PS TV fungovat.

A Sony Xperia Z3? Pokud vám nevychází hraní na dalším televizoru, stačí telefon nebo tablet této řady připojit k domácí síti přes Wi-Fi a s bezdrátovým ovladačem Dualshock 4 pokračovat v hraní hry zde. 

A bez televizoru!

 

 

 

Číst 5291 krát Naposledy změněno sobota, 15 listopad 2014 06:09