Vytisknout tuto stránku

International CES 2015: bezpilotní drony míří k miliardě

Trh s tzv. uživatelskými drony, tedy bezpilotními systémy je v současné spotřební elektronice trend. Poprvé v historii veletrhu pro ně budou otevřeny zvláštní prostory. 

Foto: International CES

 

 

Veletrh International CES 2015 se v Las Vegas pořádá od 6. do 9. ledna 2015 (externí odkaz se otevírá do nového okna). 

 

 

Podle prognóz společnosti CEA má trh s drony do pěti let převýšit hodnotu jedné miliardy dolarů. Podobně expandují i robotické systémy. Výstavní plocha na veletrhu International CES 2015, který se na počátku ledna koná v Las Vegas věnovaná robotice, tak oproti minulému ročníku vzroste o 25 % a celkem má dosáhnout více jak 750metrů čtverečních.

K vidění bude obrovská škála přístrojů, které se chystá vystavovat kolem 20společností, sahajících od zábavních systémů až po praktické pomocníky v čele s úklidovými roboty.

Co se týče bezpilotních systémů (dronů), veletrh představí to nejlepší, co bude v příštím roce k dispozici. Výstavní plocha zabere více jak 600 metrů čtverečních a prezentovat se na ní bude více než 16 světových výrobců, včetně značek Air-Dog, Squadrone, Trace či Pelican Products. 

 

Podle výzkumu CEA vzroste trh se spotřebitelskými drony v roce 2015 o plných 55 % a přinese jejich výrobcům příjmy v hodnotě blížící se 130 milionům USD. Jak bylo už řečeno, V horizontu pěti let by mělo jít o více než miliardu. 

 

Číst 6681 krát Naposledy změněno středa, 06 leden 2016 05:26