Vytisknout tuto stránku

Bosch CoolClassic KCE40AW40: retro z 50. let a moderní technologie

Kombinovaná chladnička s mrazničkou provedená v nejúspornější energetické třídě A+++ přichází na trh v limitované sérii a v bílém a červeném provedení. 

Foto: Bosch

Verze se jmenují KCE40AR40 (červená) a KCE40AW40 (bílá) a obě se prodávají za stejnou cenu 59.990 Kč v níž jsou i kovové prvky uvnitř chladniček, které vidíte na snímku výše.

Celkový objem je 302 litrů, z toho je 214 l chladícího a 88 l mrazicího prostoru. Díky výše zmíněné energetické třídě spotřebuje chladnička ročně jen  149 kWh, čemuž napomáhá i vnitřní prostor osvětlený LED žárovkami.

Co se týče odmrazování, o něm tisková zpráva nehovoří. Pouze říká, cituji, že „systém LowFrost významně redukuje tvorbu námrazy.“

Chladnička je vybavena tzv. systémem Freshness, který má podle výrobce prodloužit čerstvost ovoce a zeleniny, masa i drůbeže. Stačí je uskladnit v jedné ze dvou speciálních zásuvek označených jako CrisperBox a ChillerBox.

ChillerBox je určen pro ryby, maso či drůbež a teplota v této části chladničky je o 2 až 4 °C nižší než teplota nastavená centrálně.

Pro nejrůznější druhy ovoce a zeleniny je pak určena přihrádka CrisperBox, v níž lze manuálně nastavit optimální vlhkost a lze ji také rozdělit tak, aby se ovoce a zelenina mohly skladovat odděleně.

Hlučnost chladničky je pouze 38 dB (A), rozměry (švh) 200 x 67 x 72 cm.

Poznámka redakce: modely chladniček Bosch CoolClassic dostupné na českém trhu beznámrazový systém NoFrost nemají. Mají pouze zmiňovaný tzv. LowFrost. Ve zcela beznámrazové podobě se ovšem prodávají v Německu, dovoz do Česka lze řešit individuálně.

 

Číst 6459 krát Naposledy změněno středa, 05 srpen 2015 17:30