Vytisknout tuto stránku

PocketBook: máte poruchy čtení? Je tu písmo OpenDyslexic!

Čtečky elektronických knih Touch Lux 2 a Touch Lux 3 přicházejí s řešením pro lidi trpícím poruchou čtení (dyslexie), která se projevuje různými problémy s „rozpoznáním“ písmen, či třeba hláskováním. 

Foto: PocketBook

 

Nový firmware verze 5.9 pro výše uvedené čtečky obsahuje font OpenDyslexic, který pomáhá lidem trpícím různou formou dyslexie. Jedná se o speciálně vyvinutý font, který má některá písmena vyvedená netradičním způsobem, který je pro dyslektiky činí snáze rozpoznatelnými. Písmo má silnější linie, rozdíly mezi znaky jsou mnohem výraznější a velká písmena a interpunkční znaménka jsou psána polotučně.

Čtení v tomto písmu zabere lidem, kteří trpí dyslexií, méně času a je pro ně méně únavné. Navíc prý také pomáhá bojovat proti zhoršení této nemoci u dětí.

Aktualizace rovněž přináší optimalizované čtení PDF dokumentů obsahujících velké množství obrázků, tedy typicky časopisů a technické  literatury. Otevření a prohlížení těchto knih je nyní dvakrát rychlejší, což je užitečné především při práci s velkými soubory.

Novou verzi firmwaru stáhnete z oficiální webové stránky PocketBooku, ukázky písma OpenDyslexic jsou vidět níže.

 

 

Číst 4215 krát