Vytisknout tuto stránku

Samsung Gear S2: tři verze a Tizen

Další generace chytrých hodinek se má vyznačovat trochu jiným přístupem (Tizen, kulatá provedení) a širokou nabídkou doplňků, včetně možnosti změny jejich stylu. Pásek i kryt je totiž možné jedním cvaknutím vyměnit! 

Foto: Samsung

Aktualizováno, 1.9.2015: 14:15 - další fotky přidány na redakční twitter (nové okno, externí odkaz).

Oficiální technické parametry (DOC, Word 2003, čeština) najdete za koncem článku v části „Stáhnout přílohy“.

Gear S2 jsou tlusté 11 mm a mají displej o průměru 1,2", tj. 3 cm, s rozlišením 360 x 360 bodů. Zabudován je operační systém Tizen, 4 GB interní paměť, 512 MB RAM a dvoujádrový procesor s frekvencí 1 GHz.

Uživatelé jsou neustále ve spojení s mobilem (Bluetooth 4.1), resp. se svým kalendářem, kontakty, emailem, SMS a je také možné prostřednictvím hodinek odesílat krátké textové zprávy.

Uvedeny byly tři verze, které jsou k vidění i na veletrhu IFA 2015:

  • Samsung Gear S2 s minimalistickým moderním designem a otočným rámečkem hodinek bude ke koupi v tmavě šedém provedení s tmavošedým páskem, nebo ve stříbrném provedení s bílým páskem.
  • Samsung Gear S2 classic bude ke koupi v černé barvě s koženým páskem a míří na vyznavače tradičního stylu.
  • Samsung Gear S2 3G už k provozu nepotřebuje mobil a je vybavena kartou SIM (e-SIM) s možností hlasového volání či posílání zpráv.

Ceny oznámeny nebyly, doba provozu se má pohybovat v rozmezí 2–3 dny a součástí balení je dokovací stanici i pro bezdrátové dobíjení.
Výrobce počítá se možností využít hodinky jako chytré klíče od auta či domu, nebo jako dálkové ovladače chytrých domácností.

Samsung Gear S2, resp. S2 Sport (bílá a černá barva).

 

Samsung Gear S2 classic.

 

Samsung Gear S2 classic.

 

Číst 4281 krát Naposledy změněno pátek, 04 září 2015 21:54