Vytisknout tuto stránku

Víte co to je DTS Play-Fi? Já také ne, ale snad to časem zjistíme…

AKTUALIZOVÁNO: Společnost TP Vision, výrobce televizorů Philips, oznámila podporu platformy DTS Play-Fi ("Hi-Fi přes Wi-Fi"), díky které bude možná bezdrátová komunikace televizorů a audio výrobků nejrůznějších značek. A v seznamu, jsou i hodně, ale hodně vyhlášené! Foto: DTS, Onkyo, TP Vision

 Záměrem je, aby si uživatel v domácnosti mohl sám a snadno vytvořit bezdrátový audio systém, klidně i typu multiroom (Co to je „Multiroom“), určený ke pro streamování hudby či zvuku z televizoru, a dalších zařízení, složený z nejrůznějších komponent napříč segmentem, tedy i výrobci.

ČTĚTE TAKÉ: Novinky v řadě Philips Fidelio míří do domácího kina

 

Na stránkách play-fi.com už dnes najdete spoustu z nich. Od zesilovačů (Onkyo, McIntosh), mobilu (Acer Liquid Jade 2) a zařízení pro streamování audia (Audiolab), přes tablety (Hewlett-Packard) a síťové A/V receivery (Pioneer VSX-933 7.2) až po zmiňované televizory Philips, kterých bude opravdu hodně. TP Vision totiž oznámilo, že technologie DTS Play-Fi bude dostupná ve všech televizorech z kolekce 2020/2021 pracujících s operačním systémem Android TV a ty loňské, půjdou aktualizovat.

A/V receivery Onkyo mají DTS Play-Fi zabudováno v řadě výrobků. Například v Onkyo TX-NR585, Onkyo TX-NR787, Onkyo TX-RZ920 či v Onkyo PR-RZ5100 (na snímku).

 

„DTS Play-Fi je prémiový bezdrátový audio ekosystém, který umožňuje přehrávat hudbu na více přístrojích v rámci celé domácnosti ve vysoké kvalitě a bez slyšitelného zpoždění. Kompatibilní produkty, jako jsou televizory, mobily, soundbary a reproduktory lze jednoduše a pohodlně ovládat pomocí aplikace Play-Fi. Díky tomu je možné propojit všechna zařízení do jednoho celku v rámci chytré domácnosti. Prvním prémiovým televizorem, který bude DTS Play-Fi podporovat již z výroby, je nový Philips OLED805 (poznámka autora: foto v úvodu),“ říká se v zaslané tiskové zprávě, která ovšem nevysvětluje samotnou technologii.

Společnost TP-Vision také oznámila, že v září tohoto roku uvede několik zvukových lišt a reprosystémů právě s DTS Play-Fi.

 

Číst 5691 krát Naposledy změněno pondělí, 14 únor 2022 12:06