Vytisknout tuto stránku

TCL 75X915 nabídne rozlišení 8K a certifikaci Imax

Společnost na evropský trh uvedla svou novou vlajkovou loď s obrazovkou LCD typu QLED, HbbTV 2.0.2 a zvukem od Onkyo. Foto: TCL

 

Jak vidíte z fotografií, přijímač s Android TV má kovový design bez rámečků a doprovází ho samostatná zvuková lišta s audiem od společnosti Onkyo zvládající Dolby Atmos, Dolby AC4 i DTS. Televizor je také vybaven firemní technologií TCL 8K AI, která analyzuje jak formát 4K, tak HD a SD a zdroj videa následně optimalizuje pro promítání na obrazovce Ultra HD (8K).

Televizor pracuje prakticky se všemi dostupnými formáty obsahu s vysokým dynamickým rozsahem HDR, tedy s HDR10, HDR10+, HLG a Dolby Vision. Zvuková lišta je napojena na zesilovač o výkonu 2x 5 W plus 2x 15 W, reproduktory vyzařují dopředu a podle zaslané specifikace jsou třípásmové.

TCL X91 s plošným podsvícením a lokálním stmíváním bude ke koupi – se zmiňovaným rozlišením 7680 x 4320 bodů – v jediné úhlopříčce, a to 75palcích, tedy 191 cm. Podle tiskové zprávy byste ho měli najít u vybraných prodejců. Cena a termín uvedení oznámeny nebyly.

Poznámka autora: počet zón pro lokální stmívání nebyl oznámen. Dá se však předpokládat (název řady „X“ tomu nahrává), že stejně jako TCL 65X10 (podívejte se na zprávu) bude pracovat s tisíci a tisíci žárovkami LED rozdělenými do stovek zón.

 

 

Číst 1615 krát Naposledy změněno pondělí, 29 červen 2020 12:05