Vytisknout tuto stránku

Hisense New Comfort aneb Klimatizace à la tepelné čerpadlo vzduch-vzduch

Koncem jara mizí z obchodů nejrůznější ventilátory i mobilní klimatizace. Což ale zkusit rovnou nějakou "chytrou" klimatizaci ve stylu tepelného čerpadla, které navíc umí, s vysokou energetickou účinností, i topit. Foto: Hisense

 

Hisense New Comfort používá eko chladivo R-32 a vyrábí se s výkonem 2,5 kW, 3,5 kW, 5 kW (29.990 Kč) a 7 kW. Jak bylo naznačeno hodí se jak pro chlazení, tak pro vytápění či temperování místností od 14 m3 (model 2,5 kW) až do 38 m3 (7 kW) a skládá se z vnější a vnitřní jednotky.

O optimální teplotu, vlhkost a distribuci vzduchu se stará adaptivní technologie doplněná o rychlé zchlazení a například také o funkci „I Feel“ sloužící pro přesnější a také svižnější dosažení teploty podle vaší okamžité potřeby.

„Klimatizace Hisense pracují na principu tepelného čerpadla, které umožňuje nejen účinné chlazení během letních dnů, ale také vytápění v přechodném a zimním období, a to až do velmi nízkých venkovních teplot – konkrétně do -15°C, nebo temperování neobývaného prostoru na protizámrznou teplotu +8 °C. Poslouží tak prakticky po celý rok. Používají ekologické chladivo R32. Patří do nejvyšší energetické třídy A+++ a jejich ekonomičnost a ekologičnost ještě zvyšuje úsporný, spolehlivý a tichý invertorový motor,“ říká Tomáš Vratný, specialista značky Hisense.

Tepelné čerpadlo vzduch-vzduch, Hisense New Comfort, pracuje s několika filtry, mimo jiné s katechinovým (sterilizace a čištění vzduchu), HEPA (částice do velikosti 0,3 mikrometrů), aroma filtrem, filtrem se stříbrnými ionty (bakterie a mikroorganismy) a s uhlíkovým filtrem (vstřebává látky jako je pyl nebo prach). Je také vybavena funkcí proti tvorbě plísní a samočištěním.

O ovládání tepelného čerpadla se postará buď dálkový ovladač nebo mobilní aplikace pro Android či iOS a v nejtišším režimu pak například 5 kW verze dosahuje jen 19 dB.

Podrobnější parametry najdete na stránkách výrobce.

Číst 1970 krát Naposledy změněno úterý, 04 říjen 2022 09:18