Vytisknout tuto stránku

Telefon s profesionálním termo snímačem. Je tu nový Cat S62 Pro

Společnost Bullitt Group představila svůj odolný vlajkový model využívající snímač Flir Lepton 3.5 s nejvyšším dostupným rozlišením. Foto: Bullitt Group

 

Je to vůbec poprvé, kdy mohou běžní uživatelé získat přístup k  technologii zpracování termo obrazu VividIR Flir Systems, vylepšené funkci MSX (Multi-Spectral Dynamic Imaging) a technologii prolínání termálního a normálního obrazu. To druhé obstarává zadní fotoaparát s technologií Sony Dual Pixel s 12 mil. body (Mpix) a světelnosti f/1,8.

Snímání tepla a měření povrchové teploty můžete provádět na až 30 metrů, měřitelný rozsah je od -20 °C do 400 °C. Telefon lze rovněž používat k zjišťování řady vlastností, jako například k vyhledávání a identifikaci vlhkosti, průvanu, úniků, ohnisek požáru, elektrického zkratu nebo zvýšené teploty. Můžete s ním ale také třeba prověřit rozpálení u grilu.

Cat S62 Pro (17.499 Kč) s Android 10 (aktualizace na 11) pohání osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 660, 2,0 GHz, zabudováno je 6 GB RAM, 128 GB ROM a mechanika paměťové karty MicroSD (až 256 GB). Displej vybavený Corning Gorilla Glass 6 má úhlopříčku 14,5 cm (5,7"), rozlišení 1080 x 2160 bodů a poměr stran 18:9. Je optimalizován pro venkovní použití, telefon přes něj můžete ovládat i mokrými prsty nebo přes rukavice. Při testování odolnosti splnil americký vojenský standard MIL Spec 810H, odolnost vůči vodě/prachu odpovídá krytí IP68 a prověřován byl i na pád z výšky 1,8 m na ocelový povrch.

Zabudované Wi-Fi 5 (ac) doplňuje Bluetooth 5.0, NFC, GPS, AGPS, Glonass, BeiDou (záleží na verzi) a Galileo.

Zajímavostí je odolná pogumovaná zadní strana, očekávaná certifikace Android Enterprise Recommended (prý „již brzy“) a programovatelné tlačítko využitelné pro Push to Talk, SOS nebo k aktivaci baterky či fotoaparátu. Na telefon je poskytována dvouletá záruka, na aktualizací zabezpečení pak tříletá.

Rozměry Cat S62 Pro jsou 77 x 159 x 12 mm a hmotnost 250 g. Dobíjení akumulátoru Li-Ion s kapacitou 4000 mAh se dělá přes konektor typu USB-C a k dispozici je také rychlodobíjení (druh neoznámen).

Číst 1535 krát