Vytisknout tuto stránku

Skylink Anténa+: nové pozemní placené vysílání v DVB-T2

UVNITŘ MAPA POKRYTÍ: Skylink, ve spolupráci se společností Prague Digital TV připravuje spuštění kódované služby na terestrické platformě určené pro Prahu a okolí. Úvodní koláž: autor, foto: Skylink

 

Pokrytí Prahy a okolí – soubor ke stažení (1 MB, JPG) najdete níže v části „Stáhnout přílohy“.

 

Od 3. září 2020 přechází regionální síť 4 na kanálu 46 z formátu DVB-T na DVB-T2. Přechod se týká diváků, kteří přijímají televizní stanici Praha TV a rozhlasové stanice Český Impuls a Rádio Dechovka. Přechod na nový formát bude pro diváky znamenat přeladění televizorů a set-top boxů, současně ale budou také zahájeny technické testy nové placené televizní nabídky.

Testy budou probíhat v řádu týdnů, start nové služby Skylink Anténa+ se připravuje na říjen 2020, současně se zveřejněním podmínek pro přístup, tedy cen a technických parametrů.

Jaromír Glisník, člen představenstva M7 Group to komentoval následovně: „Terestrický příjem je v České republice stále velmi populární. Přechod z DVB-T/MPEG-2 na DVB-T2/HEVC díky podstatnému rozšíření kapacity terestrického vysílání otevřel cestu ke spuštění atraktivních placených programů. M7 Group nechce stát stranou. Na projekt v celostátním měřítku je třeba se připravit a získat potřebné zkušenosti. Naším prvním krokem bude spuštění placené služby v Praze a okolí.“

Skylink je člen společnosti M7 Group, nyní spadající pod skupinu Canal+ a momentálně provozuje satelitní a internetové televizní vysílání (Skylink Live TV).

Společnost Prague Digital TV provozuje regionální vysílání v DVB-T ze třech lokalit v Praze od roku 2012.

Číst 1776 krát Naposledy změněno pátek, 28 srpen 2020 13:13