Vytisknout tuto stránku

Víte jak zjistit zda u vás chytíte digitální rozhlas? Stačí se podívat na chytrou mapu

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) na svém twitterovém účtu oznámil, že aktualizoval podobu mapového portálu s informacemi o rozsahu vysílání DAB. Můžete se tak mimo jiné podívat, jak je vaše ulice nebo obec pokryta digitálním rozhlasovým vysíláním. Foto: autor, podklad ČTÚ

 

Portál „qos.ctu.cz“ nabízí vizualizační nástroj sloužící nejen jako pomůcka při porovnávání kvality různých telekomunikačních služeb v České republice, ale také ke zjištění jejich dosahu. Portál jednak obsahuje data získaná z měření prováděných pracovníky ČTÚ (modul Mobilní služby) a jednak výsledky výpočtů pokrytí, což se týká jak Mobilních služeb, tak modulu Rozhlasové služby. A právě v něm můžete zjistit, jak jste na tom s příjmem digitálního rozhlasu právě u vás. Zadat můžete nejen obec, ale často i konkrétní adresu i když všechny tu nejsou.

A co pro to udělat? Vstupte na mapový portál (externí odkaz) a jak vidíte na snímku níže, následně si jen stačí vybrat konkrétní místo a pak zjistit pokrytí u daného provozovatele sítě DAB/DAB+, tedy CRA, ČRo, RTI nebo Teleko.

Číst 2629 krát Naposledy změněno pátek, 18 září 2020 09:16