Vytisknout tuto stránku

Uveden byl kapesní fotoaparát Canon PowerShot Zoom s konstrukcí monokulárního dalekohledu a hmotností 145 gramů

Zcela nový a hodně jinak vypadající foťák nabídne rozlišení 12,1 mil. obrazových bodů, pixelů, optickou stabilizaci a nejmodernější rychlodobíjení. Foto: Canon

 

Speciální kompaktní fotoaparát v minimalistickém provedení přijde na 8.790 Kč a je určen pro rodiny, které rády chodí na výlety či třeba pozorovatele přírody. Je navržen zcela jinak, což je dobře vidět z fotografií, a zabudováno je průběžné automatické ostření a sekvenční focení s rychlostí 10 sn./s.

Canon PowerShot Zoom s elektronickým hledáčkem disponuje přepinatelnou ohniskovou vzdáleností v rozsahu 100 a 400 mm (800 mm digitálně) při světelnosti f/5,6, resp. f/6,3. Má čtyřosou optickou stabilizaci, natáčení videa v rozlišení Full HD (1080p, 24, 25 a 30 sn./s, MPEG-4) a připojení přes Bluetooth i Wi-Fi. Dobíjení obstará konektor USB-C s rychlodobíjením systému USB-PD, udávaný čas je 2 hod., výdrž uvedena nebyla.

 

Vedle něj společnost představila také Canon Speedlite EL-1, výkonný blesk určený, díky své robustní konstrukci odolné proti povětrnostním vlivům, klidně i do náročných podmínek. Široký rozsah nastavení výkonu ve 14 krocích v rozmezí od plného až po 1/8192 dává vyšší míru kontroly nad osvětlením, krátká doba nabíjení od 0,1 do 0,9 s a napájení s novým akumulátorem Canon LP-EL dovoluje pořizovat snímky s bleskem v rychlém sledu a po delší dobu (zhruba 335 záblesků při plném výkonu). V režimu nepřetržitého snímání se výkon automaticky sníží o jednu hodnotu a citlivost ISO se namísto toho o jednu hodnotu zvýší kvůli úspoře energie, prodloužení výdrže a zkrácení doby nabíjení.

Novinka využívající aktivní systém chlazení s interním ventilátorem (směrné číslo 60) a je určena pro nejnovější profesionální digitální zrcadlovky a bezzrcadlovky Canon EOS-1D X Mark III, resp. Canon EOS R5. Speedlite EL-1 je také možné, pro studiové účely, propojit s až patnácti dalšími blesky.

 

 

Číst 1360 krát Naposledy změněno středa, 14 říjen 2020 15:46