Vytisknout tuto stránku

Nová vlajková loď Philips OLED935 vstoupila do prodeje. Zvuk pochází od Bowers & Wilkins

Novinka ve třech úhlopříčkách disponuje zvukovým systémem typu 3.1.2 („2“ pro Dolby Atmos), čtvrtou generací obrazového procesoru P5 s umělou inteligencí (AI) a mj. také čtyřstranným osvětlením Ambilight. Foto: TP Vision

 

OLED935 se bude prodávat v úhlopříčkách 122 cm (48", cena nestanovena), 140 cm (55", 59.990 Kč) a 165 cm (65", 89.990 Kč). Má mít také novou technologii namířenou proti „vypalování“ panelů OLED („ulpívání“ statického obrazu), operační systém Android 9 se 3 GB paměti RAM a podporu DTS Play-Fi. Design je postaven na kůži, oceli, pochromovaném kovu a také na speciální zvukově prodyšné látce Kvadrat.

ČTĚTE TAKÉ: Philips uvedl unikátní televizor s AI a audiem od B&W, bezdrátové „pecky“ i zvukové lišty Fidelio B95 a B97

Nová verze čipové sady nabízí podle výrobce „jedinečné řešení zabraňující vypalování obrazových bodů“. Využívá funkce detekce programových log monitorováním mřížky o 32.400 zónách a k postupnému snižování intenzity světelného výkonu. Tím zabraňuje tzv. ulpívání statického obrazu aniž by to, opět podle výrobce, nějak ovlivnilo ostatní části obrazovky, čímž prý problém odstraňuje u 95 % statických částí, včetně log a případného herního obsahu.

Zabudovaný zvukový systém a pochází od Bowers& Wilkins, který zde zkombinoval speciální reproduktory pro Dolby Atmos s unikátním systémem zvaným Tweeter-on-Top, který je namontován  v samostatném krytu reproduktoru, což je dobře vidět z fotografií. Vše je zasazeno do kovového rámu; funguje i jako stolní stojan i když je možné TV pověsit na zeď.

U tohoto televizoru je tak oddělen výškový reproduktor od větších zvukových měničů, čímž se zamezuje difrakci objevující se u „výškáčů“ ve větších skříních.

Televizor obsahuje celkem deset měničů v konfiguraci 3.1.2, včetně tří předních reproduktorů (19 mm). Basy zajišťuje nová subwooferová jednotka o rozměrech 100 x 65 mm, k dispozici je ale také výstup pro samostatný subwoofer. Vše doplňuje dvojice vzhůru vyzařujících měničů o průměru 50 mm, tzv. Dolby Atmos Elevation, přidávajících zvuku další prostorový rozměr.

Shrnuto: prodávat se tedy v konečném důsledku budou Philips 48OLED935, Philips 55OLED935 a Philips 65OLED935, přičemž všechny by měly mít stejný audio systém o výkonu 70 wattů (RMS) a také stejné osazení bez zdvojených tunerů.

Číst 1793 krát Naposledy změněno úterý, 27 říjen 2020 02:19