Vytisknout tuto stránku

Mora pro plyn, indukci i klasiku

AKTUALIZOVÁNO: Nová generace varných desek, ať už sklokeramických, plynových nebo indukčních má nabídnout pohodlnější, flexibilnější a úspornější vaření. Foto: Mora

AKTUALIZOVÁNO, 10:20 hod.: ad plynová varná deska Mora VDP 645 GX1 – litinové mřížky i korunky hořáků je možné mýt v myčce nádobí.

Mora dnes patří pod křídla čínské společnosti Hisense stejně, jako Gorenje, která ji vlastnila před tím. Snahou značky je nabízet kvalitní výrobky s co nejlepším poměrem cena/výkon.

Nejlevnější novinkou je sklokeramická varná deska Mora VDSS 654 FFW (7.990 Kč) v módním bílém provedení čtyřmi varnými zónami z nichž dvě a dvě jsou sdruženy do tzv. duozón. Nechybí funkce pro udržování teploty už uvařeného jídla a praktická „Pause“, která zastaví vaření a po opětovné aktivaci pokračuje se stejnými nastaveními.

Indukční Mora VDIT 658 FF.

 

Další dvě už indukční varné desky, Mora VDIT651 CW (bílá, 9.990 Kč) a Mora VDIT 658 FF (10.990 Kč, na snímku) nabídnou navíc například zvýšený výkon a funkci pro šetrné rozpouštění čokolády nebo másla. Dražší model pak zvládne, díky tzv. FlexiZone, pospojovat jednotlivé plotny a využít tak prakticky celou plochu varného panelu.

Indukční Mora VDIS 658 FF.
.

Mora VDIS 658 FF (10.990 Kč) opět patří mezi varné desky indukční a také dovoluje spojovat jednotlivé plotny tak, že se dá využít prakticky celá plocha. Vařit proto můžete s nádobím, které na ni poskládáte bez ohledu na konkrétní plotýnku. Ve spojené zóně už můžete nastavit různou intenzitu ohřevu, takže prý jde, pouhým posouváním nádobí, měnit teplotu pod připravovaným pokrmem. K dispozici jsou také i automatické programy nabízející rychlý ohřev, vaření při nízké teplotě, šetrné rozpouštění (42 °C) či tzv. udržování v teple (70 °C). Je tu i kuchyňská minutka či funkce Delete, která vymaže všechna nastavení najednou.

Deska má rozměry 595 x 54 x 520 mm (švh), jmenovitý příkon 7,4 kW, čtyři regulérní varné plotny a dodává se v černé barvě. Ovládání je dotykové, regulace výkonu plynulá.

Plynová Mora VDP 645 GX1 (6.990 Kč).

 

Jak vidíte ze snímku, plynová varná deska Mora VDP 645 GX1 (60 cm) je v černé barvě a skleněný tvrzený základ roubí nerezový rám. Čtyři hořáky jsou doplněny o masivní litinovou mřížku, otočné knoflíky jako obvykle neslouží jen k regulaci plamene, ale také k jeho zapálení. Díky zabudované pojistce se přívod plynu při náhodném zhasnutí automaticky zastaví. Díky trojitému hořáku typu Wok (vlevo dole, snímek níže) můžete využít výkonu až 3,3 kW.

Mora - trojitý hořák.

 

Číst 1509 krát Naposledy změněno čtvrtek, 19 listopad 2020 10:18