Vytisknout tuto stránku

Dvakrát Varta: dobíječka Varta Ultra Fast Charger+ a lehká čelovka Varta Outdoor Sports H30 R

Novinky mají zajímavou konstrukci i zajímavé vlastnosti. Třeba možnost najednou dobíjet směsici typů baterií i jejich kapacit. Foto: Varta

 

Varta Outdoor Sports H30 R s krytím IPX4 (čelovka odolná proti pokropení) a cenou 599 Kč můžete přímo dobíjet prostřednictvím rozhraní microUSB (běžná dobíječka mobilu) a méně obvyklý je také samotný akumulátor, který je typu Li-Po (lithium polymer).

Čelovka se dodává ve dvou barevných provedeních.

 

Zabudována je tříwattová LED dioda se světelným tokem 300 lumenů (asi 30 W u klasické žárovky), dosvit je udáván na až 90 m, přičemž si můžete vybrat mezi třemi výkonovými režimy. Maximální doba svícení je 21 hodin a je rovněž možné využít plynulého stmívání, připevnění čelovky k opasku přes dodávaný klip (foto níže) a potěší i hlavový popruh, který se dá vyprat.

Varta LCD UltraFast Charger+.

 

Další generace dobíječky tužkových baterií typu AA a AAA ve své poslední verzi nabízí běžné dobíjení nebo rychlo nabíjení (dva režimy plus „oživení“ baterií), menší rozměry a také displej. Je určena pro běžné baterie typu NiMH a většinu zvládá dobít za méně než hodinu. A protože každá pozice nabízí vlastní dobíjecí kanál, je možné mixovat jak kapacity, tak druhy baterií.

Displej informuje o průběhu procesu (procenta), napětí, nabíjecím proudu (mA) a celkové době dobíjení. Nechybí kontrola teploty, ochrana proti zkratu a vložení špatné či běžné nedobíjecí baterie (alkalické).

Na Varta LCD UltraFast Charger+ je poskytována tříletá záruka a přiložen je i 12voltový adaptér pro nabíjení v automobilu. Součástí balení v ceně 1.699 Kč jsou také čtyři kusy tužkových baterií AA s kapacitou 2100 mAh.

Čelovka Varta Outdoor Sports H30 R na klipu.
Číst 1944 krát Naposledy změněno čtvrtek, 01 prosinec 2022 02:10