Vytisknout tuto stránku

Společnost TCL představila na veletrhu CES 2021 dva typy rolovatelných displejů OLED

Překvapením je zejména sedmnácti palcový tištěný OLED. O tuto technologii se svého času pokoušel Panasonic, ale do stádia produkce pro televizory se nedostal.  Foto: TCL Technology

 

Ohebný displej OLED provedený technologií tisku má tloušťku pouhých 0,18 mm a podle výrobce je plně rolovatelný à la malířské plátno. Displej využívá firemní technologii inkoustového tisku jejíž cena je o asi 20 % nižší než u displejů vyráběných tradiční technologií. Novinka má najít využití u malých televizorů, zahnutých a skládatelných monitorů a průhledných reklamních displejů.

Druhým z displejů, který taktéž představila dceřiná společnost TCL CSOT patřící pod TCL Technology, je rolovatelný displej typu AMOLED s úhlopříčkou 17 cm (6,7") se kterým TCL hodlá vstoupit na pole rozkládacích chytrých telefonů, které po rozevření (roztažení) vypadají à la tablet. Podle výrobce tak může být… „Chytrý mobil tenčí než 10 mm, výrazně tenčí než skládací chytrý telefon.“

ČTĚTE TAKÉ: Čekají nás velké změny v podobě flexibilních mobilních displejů

Díky vylepšenému řešení je poloměr navíjení pouhé 3 mm a je doplněn speciálním zasouvacím mechanismem. Vysunutí obstarává pouhý dotyk tlačítka, životnost vysouvacího mechanismu je udávána na až 100.000 opakování.

Společnost TCL CSOT se zaměřuje na technologie Mini LED, MicroLED, OLED a QLED. Produktové portfolio zahrnuje velké, malé a středně velké zobrazovací panely a dotykové moduly, interaktivní tabule, videostěny, displeje pro automobilový průmysl a herní monitory.

Číst 1497 krát Naposledy změněno pondělí, 11 leden 2021 19:17