Vytisknout tuto stránku

Tablety pro malé děti: Alcatel TKEE Mini a Alcatel TKEE Max

UVNITŘ ČESKÉ I SLOVENSKÉ CENY: TCL Communication představila dva tablety určené pro předškolní děti a v rozměrnější podobě pro ty školou povinné na prvním stupni. Foto: TCL Communication

 

Novinky obsahují dětskou nadstavbu v češtině a slovenštině a také rodičovskou kontrolu, jako blokování reklam a nákupu aplikací, kontrolu stahování a možnost časově omezit používání tabletu. Rodiče také mohou nastavovat uživatelské profily podle věku dítěte a součástí tabletu jsou i vzdělávací aplikace a hry; zpravidla nejsou lokalizovány do češtiny a slovenštiny.

Oba tablety mají ochranou zraku před modrým světlem displeje a jsou certifikovány TÜV Rheinland. TKEE Mini je vybaven výklopným stojánkem a odolným snímatelným pouzdrem z pryže se zaoblenými hranami a díky tomu má odolat i nešetrnému zacházení a, cituji, „stovkám pádů z výšky až jeden metr.“ Součástí TKEE Max je zase odolný kryt chránící tělo i displej (má vydržet až metrové pády). Můžete ho složit do stojánku typu „A“ vhodného pro sledování videa.

 

Alcatel TKEE Mini (foto výše) s o. s. Android 9 je vybaven displejem s úhlopříčkou 17,8 cm (7"), zabudována je dvojice reproduktorů, přední a zadní fotoaparát, Bluetooth a Wi-Fi. Hmotnost tabletu je 440 g, rozměry 176 x 126 x 12 mm a akumulátor o kapacitě 2580 mAh by podle výrobce měl zvládnout celodenní práci.

 

Rozměrnější Alcatel TKEE Max (foto výše a v úvodu) s Android 10 je pouze o 10 g těžší, ale už má LCD displej typu IPS s úhlopříčkou 10,1", tedy 25,7 cm. Uživatelské prostředí je zaměřeno na děti ve věku od 7 do 10 let. Je také vybaven senzorem sledujícím vzdálenost očí od obrazovky a jestliže je kratší než 25 cm, zařízení na to dítě upozorní. Chytrou funkcí je i to, že tablet po 30 minutách používání automaticky doporučí přestávku. Akumulátor má kapacitu 4080 mAh a měl by opět vydržet den. Dobíjí se už ale přes konektor USB-C.

Alcatel Mini bude u nás a na Slovensku ke koupi v oranžové barvě s modrým pouzdrem za 2.490 Kč, resp. 99,90 €, Alcatel Max bude v prodeji od března ve světle zelené barvě za 3.490 Kč, resp. 134,90 €.

 

Číst 1577 krát Naposledy změněno pátek, 29 leden 2021 02:48