Vytisknout tuto stránku

TCL ukázala unikátní mobily s technologií NXTpaper a matným displejem. Na Youtube…

Na prezentaci vysílané přes Youtube byla k vidění řada nových výrobků a technologií, včetně mobilů, domácích spotřebičů a televizorů. Co k vidění nebylo, nebo sem si toho nevšiml, byl televizor s matným displejem i když ho na úvodním snímku asi vidíme. Ten má tedy (doufejme, že zatím) jen jediný výrobce… Foto: TCL plus autorem odchycená obrazovka z prezentace

Na tomto místě se podívejme zejména na nejnovější telefony, konkrétně modely TCL 40 NXTpaper a TCL 40 NXTpaper 5G (na jaře už byly uvedeny TCL 40 s LCD IPS – viz příslušný článek). Ty jsou totiž zřejmě jedinými na světě, které nabízejí v pravdě revoluční matné a samozřejmě barevné displeje připomínající papír a v úvodu na dodatečně zaslaném snímku vidíte celou rodinku (je jich podstatně více než minulou sezónu). Připomeňme si také, že poprvé byla u nás zařízení s tímto displejem ke koupi minulý rok a s vynikajícím výsledkem jsem vyzkoušel i takto vybavený tablet (odkaz na test níže). Na místě je ještě připomenout podle mého zatím vůbec nejlepší mobil TCL (rozhodně s nejlepším displejem), totiž TCL Plex s Android 10 (test), který byl vlastně první. Dodnes ho používám na čtení, protože čtečky e-knih už dávno nejsou co bývaly. A to NXTpaper nemá! Mimochodem jak uvidíte, když si kliknete na test tabletu 10S, i na něm bylo čtení zcela pohodové.

K TÉMATU:

Nové pračky a sušičky, včetně modelu „vše v jednom“. Mám pocit, že ten tu takto ještě nebyl!

 

V Česku se má už během října začít prodávat mobil TCL 40 NXTpaper (LCD, 6,8", 17,3 cm, 1.080 x 2.460 bodů, 90 Hz, úplná data ke stažení níže), a to za 6.499 Kč, což je vynikající cena, pokud vycházím ze svého testu posledního modelu z roku 2022. Ten ve své době stál 4.990 Kč (TCL 30+) a byl s klasickým LCD. Přiznám se bez mučení, že pokud bude displej NXTpaper v TCL 40 stejně výjimečný, jako v testovaném tabletu TCL 10S, tak nárůst o necelé dva tisíce vypadá jako hodně zajímavý! Doufám jen, že značka připravila pořádný – a hlavně kompletní – přenos dat ze starého mobilu. Spoléhání se na Google není tím pravým ořechovým.

Nejnovější televizor řady TCL C955 s Google TV. Zabudována je klasická obrazovka LCD v podobě QLED.

Technologie NXTpaper, resp. displeje tohoto typu v mobilech, mají mít certifikaci německé zkušebny TÜV Rheinland na úroveň modrého světla (tzv. Low Blue Light Certification, redukce, podle TCL, o 61%), displej se podle výrobce také nemá lesknout (to by skutečně neměl – viz matný tablet) a prý na něm také nejsou patrné otisky prstů. Výrobce rovněž zdůrazňuje příjemnější čtení venku a u testovaného tabletu NTXpaper 10S to bylo skutečně znát.

Zprávy k domácím spotřebičům zatím nepřišly, takže někdy později, informaci o nových televizor připravím pro Televizní web.

A ještě drobnost. Při dnešním opakovaném sledování videa uvádějícího novinky (hledal jsem zejména televizory s NXTpaper – a nenašel) Google do streamu pustil reklamy.

Má tohle TCL zapotřebí? Má vůbec zapotřebí uvádět své výrobky prostřednictvím obyčejné on-line prezentace na Youtube; samozřejmě to nebyla žádná tisková konference, jak bylo původně oznamováno? Za mě je odpověď jasná a ve prospěch TCL právě nevyznívá.

Soubor ke stažení (PDF) s parametry mobilu TCL 40 NXTpaper najdete níže v části „Stáhnout přílohy“.

Číst 950 krát Naposledy změněno středa, 30 srpen 2023 08:44