neděle 28 duben 2024
Text Size

TCL ukázala unikátní mobily s technologií NXTpaper a matným displejem. Na Youtube…

Na prezentaci vysílané přes Youtube byla k vidění řada nových výrobků a technologií, včetně mobilů, domácích spotřebičů a televizorů. Co k vidění nebylo, nebo sem si toho nevšiml, byl televizor s matným displejem i když ho na úvodním snímku asi vidíme. Ten má tedy (doufejme, že zatím) jen jediný výrobce… Foto: TCL plus autorem odchycená obrazovka z prezentace

Na tomto místě se podívejme zejména na nejnovější telefony, konkrétně modely TCL 40 NXTpaper a TCL 40 NXTpaper 5G (na jaře už byly uvedeny TCL 40 s LCD IPS – viz příslušný článek). Ty jsou totiž zřejmě jedinými na světě, které nabízejí v pravdě revoluční matné a samozřejmě barevné displeje připomínající papír a v úvodu na dodatečně zaslaném snímku vidíte celou rodinku (je jich podstatně více než minulou sezónu). Připomeňme si také, že poprvé byla u nás zařízení s tímto displejem ke koupi minulý rok a s vynikajícím výsledkem jsem vyzkoušel i takto vybavený tablet (odkaz na test níže). Na místě je ještě připomenout podle mého zatím vůbec nejlepší mobil TCL (rozhodně s nejlepším displejem), totiž TCL Plex s Android 10 (test), který byl vlastně první. Dodnes ho používám na čtení, protože čtečky e-knih už dávno nejsou co bývaly. A to NXTpaper nemá! Mimochodem jak uvidíte, když si kliknete na test tabletu 10S, i na něm bylo čtení zcela pohodové.

K TÉMATU:

Nové pračky a sušičky, včetně modelu „vše v jednom“. Mám pocit, že ten tu takto ještě nebyl!

 

V Česku se má už během října začít prodávat mobil TCL 40 NXTpaper (LCD, 6,8", 17,3 cm, 1.080 x 2.460 bodů, 90 Hz, úplná data ke stažení níže), a to za 6.499 Kč, což je vynikající cena, pokud vycházím ze svého testu posledního modelu z roku 2022. Ten ve své době stál 4.990 Kč (TCL 30+) a byl s klasickým LCD. Přiznám se bez mučení, že pokud bude displej NXTpaper v TCL 40 stejně výjimečný, jako v testovaném tabletu TCL 10S, tak nárůst o necelé dva tisíce vypadá jako hodně zajímavý! Doufám jen, že značka připravila pořádný – a hlavně kompletní – přenos dat ze starého mobilu. Spoléhání se na Google není tím pravým ořechovým.

Nejnovější televizor řady TCL C955 s Google TV. Zabudována je klasická obrazovka LCD v podobě QLED.

Technologie NXTpaper, resp. displeje tohoto typu v mobilech, mají mít certifikaci německé zkušebny TÜV Rheinland na úroveň modrého světla (tzv. Low Blue Light Certification, redukce, podle TCL, o 61%), displej se podle výrobce také nemá lesknout (to by skutečně neměl – viz matný tablet) a prý na něm také nejsou patrné otisky prstů. Výrobce rovněž zdůrazňuje příjemnější čtení venku a u testovaného tabletu NTXpaper 10S to bylo skutečně znát.

Zprávy k domácím spotřebičům zatím nepřišly, takže někdy později, informaci o nových televizor připravím pro Televizní web.

A ještě drobnost. Při dnešním opakovaném sledování videa uvádějícího novinky (hledal jsem zejména televizory s NXTpaper – a nenašel) Google do streamu pustil reklamy.

Má tohle TCL zapotřebí? Má vůbec zapotřebí uvádět své výrobky prostřednictvím obyčejné on-line prezentace na Youtube; samozřejmě to nebyla žádná tisková konference, jak bylo původně oznamováno? Za mě je odpověď jasná a ve prospěch TCL právě nevyznívá.

Soubor ke stažení (PDF) s parametry mobilu TCL 40 NXTpaper najdete níže v části „Stáhnout přílohy“.

Číst 921 krát Naposledy změněno středa, 30 srpen 2023 08:44

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.