Vytisknout tuto stránku

Kingston DataTraveler microDuo: flash disk i pro mobily

Novinka jde jednak použít klasicky, tak jak to znáte, ale dá se využít i pro kompatibilní mobilní telefon či tablet, protože má zabudováno Micro USB. 

Foto: Kingston

 

AKTUALIZOVÁNO: Test flash paměti najdete zde (odkaz se otevírá do téhož okna).

 

Díky kombinaci tradičního USB a Micro USB se dá používat jednak běžným způsobem, jednak ve spolupráci s tablety a mobilními telefony s operačním systémem Android. Výsledkem je až 64 GB úložné kapacity navíc i když ale bude ke koupi (cena zatím nebyla oznámena) i ve velikostech 8, 16 a 32 GB, vždy s pětiletou zárukou a bezplatnou technickou podporou. 

Jak uvádí tisková zpráva, „disk lze použít s jakýmkoli přístrojem, který je kompatibilní se standardem USB On-The-Go, a duální rozhraní uživatelům umožní přenášet soubory bez nutnosti připojení k PC“. 

Rozměry microDuo jsou 16 x 9 x 28 mm a v případě klasického rozhraní USB 2.0 je kompatibilní se systémy  Windows Vista, 7, 8, 8.1 a RT, dále pak s Mac OS X 10.6.x  a Linux 2.6.

 

Seznam kompatibilních zařízení najdete zde (externí odkaz se otevírá do nového okna) a jsou mezi nimi například Acer Iconia A1-810, HTC One X, Samsung Galaxy S2, S3 a S4 či Sony Xperia Z.

 

 

 

 

 

Číst 4453 krát Naposledy změněno pondělí, 18 srpen 2014 04:00