Vytisknout tuto stránku

Málo místa? Western Digital dodává 24 TB a urychluje 28 TB

Pevné disky WD s technologií SMR jsou určeny zejména pro podnikovou sféru, mají deset ploten a prý i zajímavou hodnotu TCO, tedy celkových nákladů na vlastnictví. Foto: Western Digital

Nová generace točivých disků je postavena na osvědčené platformě a je vyrobena ze 40 % (podle hmotnosti) z recyklovaného obsahu. Výrobce hovoří i o tom, že jsou o více než 10 % tzv. „energeticky účinnější na terabajt“.

ČTĚTE TAKÉ:

V základu jde o pevné disky WD Gold 24 TB CMR pro rozhraní SATA, které jsou navrženy pro ty, kdo poskytují služby datových úložišť malým a středním firmám. Disky využívají platformy Ultrastar, mají mít až 2,5 mil. hod. MTBF (střední doba bezporuchového provozu) a jsou vybaveny ochranou proti vibracím. Je na ně poskytována pětiletá (omezená) záruka, pracovní zátěž má dosahovat až 550 TB za rok.

Pevný disk Ultrastar DC HC680 SMR nabídne 28 TB a je určen pro zátěže se sekvenčním zápisem u nichž jsou kritickými parametry hustota úložiště, poměr watt/TB a cena/TB. K dispozici mají být v prvním čtvrtletí 2024.

 

Číst 404 krát Naposledy změněno středa, 22 listopad 2023 21:41