pondělí 29 duben 2024
Text Size

Málo místa? Western Digital dodává 24 TB a urychluje 28 TB

Pevné disky WD s technologií SMR jsou určeny zejména pro podnikovou sféru, mají deset ploten a prý i zajímavou hodnotu TCO, tedy celkových nákladů na vlastnictví. Foto: Western Digital

Nová generace točivých disků je postavena na osvědčené platformě a je vyrobena ze 40 % (podle hmotnosti) z recyklovaného obsahu. Výrobce hovoří i o tom, že jsou o více než 10 % tzv. „energeticky účinnější na terabajt“.

ČTĚTE TAKÉ:

V základu jde o pevné disky WD Gold 24 TB CMR pro rozhraní SATA, které jsou navrženy pro ty, kdo poskytují služby datových úložišť malým a středním firmám. Disky využívají platformy Ultrastar, mají mít až 2,5 mil. hod. MTBF (střední doba bezporuchového provozu) a jsou vybaveny ochranou proti vibracím. Je na ně poskytována pětiletá (omezená) záruka, pracovní zátěž má dosahovat až 550 TB za rok.

Pevný disk Ultrastar DC HC680 SMR nabídne 28 TB a je určen pro zátěže se sekvenčním zápisem u nichž jsou kritickými parametry hustota úložiště, poměr watt/TB a cena/TB. K dispozici mají být v prvním čtvrtletí 2024.

 

Číst 375 krát Naposledy změněno středa, 22 listopad 2023 21:41

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.