pondělí 29 duben 2024
Text Size

Ocenění Red Dot Award 2024: LG CLOi ServeBot a LG Signature Kitchen Suite Transitional Series

Společnost LG Electronics jich získala 28, jak vidíte, mimo jiné i pro pečící trouby a servírovacího robota. Foto: LGE

LG CLOi ServeBot, oceněný „Best of the Best“ je servírovací robot nejen pro restaurace, který můžete vidět na úvodním snímku. Cenná má být jeho stabilita, variabilní třípatrový policový systém i elegantní návrh vhodný i „lepších“ podniků. Nosnost robota je až 40 kilogramů, police lze upravovat a novinka je vybavena šesti koly, nezávislým odpružením a – podle výrobce – se může pohybovat i na nestabilním podkladu. Zabudována je 3D kamera, lidarový senzor detekce a měření vzdálenosti a ServeBot dokáže rozpoznat prostředí a umí komunikovat s ostatními svého druhu, kterých může být, ve stejné prostoře, až deset. CLOi ServeBot rovněž získal cenu za inovaci na lednovém veletrhu CES 2024.

ČTĚTE TAKÉ:

Pečící trouby LG Signature Kitchen Suite Transitional Series získaly, podle výrobce, cenu za moderní a minimalistický design se sametově matným povrchem. Zabudovaná technologie Gourmet AI s vestavěnou kamerou dokáže identifikovat přísady a automaticky navrhnout recepty, průběh vaření můžete sledovat přes aplikaci LG ThinQ (nejspíše myšleno bez otevření trouby).

Mezi další oceněné produkty LG patří přenosná 27palcová (69 cm) obrazovka LG StanbyME Go, dále televizory, notebook, monitor, reproduktory, klimatizace, pračky či sušičky.

Red Dot Awards (nebo Award…) je jedním z nejuznávanějších ocenění v oboru produktového designu a designových konceptů. Vedle iF Design Awards (např. zde) se řadí na samou špičku.

Číst 178 krát Naposledy změněno sobota, 06 duben 2024 10:01

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.