Vytisknout tuto stránku

Samsung představil partnery svůj „kanál“ ve 4K

Firma plánuje celosvětově spustit službu videa na vyžádání v Ultra HD, tzv. UHD VOD v říjnu letošního roku. A vybrala si k tomu několik partnerů. V Evropě to má být Netflix.  

 

Před oficiálním zahájením berlínského veletrhu IFA 2014 představil známý výrobce partnery pro své televizory Ultra HD. Ty totiž hodlá obohatit o služby UHD VOD (Video On Demand, tj. video na vyžádání), Live Broadcasting a UHD Video Pack dostupné prostřednictvím partnerstvím s hlavními poskytovateli obsahu, včetně společností Amazon, Netflix, maxdome, Wuaki.tv a Chili.  

Zároveň v Evropě zpřístupní UHD VOD od společnosti Netflix, které je už od března dostupné v USA. Netflix začala své Ultra HD (4K) vysílání další řadou populárního amerického seriálu „House of Cards”, která je nyní dostupná pro UHD TV Samsung. (Poznámka redakce: pokud jste sledovali první řadu víte, že jde o seriál opravdu výtečný!)

Samsung se nyní soustřeďuje na poskytování Ultra HD obsahu na evropském trhu. V květnu se např. spojil s Vídeňskou státní operou a umožnil 4K vysílání opery Nabucco s Placidem Domingem, prostřednictvím aplikace Vienna Opera App. Byla vysílána celosvětově a na sezónu 2014/15 je naplánováno dalších deset představení ve 4K. 

 

Jedním z vrcholů bude opera Die Fledermaus od Johanna Strausse, která zazní večer na Nový rok. 

 

Firma také se svými partnery pracuje na vývoji zabezpečené distribuce Ultra HD obsahu a v budoucnu hodlá divákům poskytnout i díla hollywoodských studií. 

Ve spolupráci s portugalskou národní vysílací společností RTP a Portugal Telecom (PT) se uskutečnil první živý sportovní přenos v UHD, v Jižní Koreji má zase veřejnost možnost sledovat živé UHD vysílání, a to opět bez set-top boxu, prostřednictvím aplikace Samsungu. 

Majitelé televizorů Samsung UHD HU9000 mohou v některých zemích využít aplikace„B TV” a po předplacení tzv. „SK Broadband“ sledovat až 20 Ultra HD titulů na vyžádání.

V červnu pak Samsung představil „Ultra HD video pack“, který připravil ve spolupráci s hollywoodskými studii 20th Century Fox a Paramount. V balíčku je k dispozici 40 titulů ve 4K, jako například Star Trek Into Darkness, Pí a jeho život a řada dokumentů.

V České republice je ve všech letošních modelech Ultra HD televizorů Samsungu k dispozici v aplikaci Topfun speciální sekce zvaná UHD Free (podívejte se na obrázek nahoře). V ní si zdarma můžete přehrát osm krátkých dokumentárních filmů v rozlišení 4K. (Poznámka redakce: vyžaduje patřičně silnou internetovou linku!). 

Do konce letošního roku mají být k dispozici další.

 

Poznámka redakce: Netflix, jak můžete vidět na obrazovce níže, ovšem není pro Českou republiku dostupný…

 

 

Číst 4459 krát Naposledy změněno pondělí, 15 září 2014 02:48