Vytisknout tuto stránku

Alcatel Watch: levné a chytré hodinky pro každého

Na las vegaském veletrhu International CES 2015 představené chytré hodinky mají nabídnout prémiový design, příznivou cenu a zajímavé funkce, včetně snímače tepu.  

Foto: Alcatel Onetouch

 

Alcatel Onetouch vsadil na klasický design a tak je řada Watch určena pro ty, kteří nedají dopustit na tradiční vzhled hodinek, ale zároveň by rádi okusili něco z chytrých funkcí. Kompatibilní jsou s telefony poháněnými systémy Android a iOS a kromě času zvládnou zobrazit i upozornění, řídit přehrávání multimédií a měří i zdravotní a sportovní aktivity, jako srdeční tep, kvalitu a délku spánku a uběhnutou vzdálenost či spálené kalorie. 

 

 

Jakmile Alcatel Watch připojíte k vašemu chytrému telefonu, budete dostávat upozornění na hovory a zprávy a také aktualizace dění na sociálních sítích. Pokud se hodinky vzdálí z dosahu bezdrátového připojení, které zajišťuje Bluetooth 4.0, upozorní vás na to vibracemi. 

Co se týče ovládání multimédii, nabízejí přepínání hudby, dálkové zmáčknutí spouště fotoaparátu v telefonu a možné je také nechat telefon nahlas vyzvánět, takže ho snáze najdete. 

Tělo i pásek jsou stejně tenké jako u tradičních hodinek, avšak namísto ciferníku je tu kulatý displej o průměru 3,1 cm (1,22ʺ). Zabudováno je několik senzorů pro akcelerometr, gyroskop, výškoměr, elektronický kompas a srdeční tep. 

Chytré hodinky Alcatel Onetouch Watch se budou prodávat ve čtyřech různých variantách lišících se použitými materiály za 2.790 Kč, resp. na Slovensku za 99 €. K dispozici budou ve sportovní červeno-černé, v bílé, klasické chromově šedé a tzv. kovově bílé. Kompatibilní jsou s chytrými telefony s operační systémy Android 4.3 a vyšší a iOS 7 a vyšší. Jsou odolné vůči prachu a vodě (krytí IP67), kapacita zabudovaného akumulátoru je 210 mAh a udávaná doba provozu až pět dní. Dobíjejí se přes USB konektor klasické velikosti zabudovaný přímo do pásku (viz foto níže), takže odpadá nutnost nosit s sebou nabíjecí základnu, jak je v současné době zvykem.

 

Oficiální technické parametry si stáhnete pod článkem (DOC, čeština).

 

Číst 4557 krát