Vytisknout tuto stránku

Hotpoint Openspace: trouba ze které uděláte dvě

Za 18.990 Kč si můžete pořídit troubu, která zvládne pečení až ve čtyřech úrovních. Pokud nevyhovuje ani to, je možné – světe div se – rozdělit ji na dvě. 

Foto: Hotpoint

 

 

Multifunkční pečící trouba Hotpoint Openspace OK 1037EL D.20 X/HA S je určena pro vestavbu, přičemž vnější rozměry jsou 60 x 60 cm (šv). Tím nejzajímavějším je však to, že z ní – za pomoci izolačního rozdělovače, jakési tenké desky (viz foto níže) – uděláte v podstatě dvě samostatné trouby. V nich lze prý opravdu najednou péct odlišné pokrmy, a to při různých programech (je jich celkem třináct), resp. různých teplotách.

V horní, menší části, je tak možné zvolit klasické pečení nebo gril, v dolní části horký vzduch s různými pečícími programy (jak vidíte z fotografie níže, ústí tam větrák). 

Teplotu pečení je možné regulovat mezi 50 a 250 °C (mezi oběma zónami může být rozdíl 100 °C) a najednou tak můžete připravit i velmi odlišné pokrmy, dokonce prý třeba i ryby a zákusky, aniž by se pachy mísily. Navíc můžete pro pečení využít pouze jednu nebo druhou část (viz foto), čímž šetříte energii.

S výhodou tak lze použít horní část trouby (24 l) nebo naopak pouze spodní část (51 l) bez nutnosti ohřívat celý prostor. V případě například vánočního cukroví můžete využít celý objem (77 l) a péci až čtyři „plechy“ najednou...

Teplota dvířek se během běžného pečení drží na maximálních 35 °C a vnitřní LED osvětlení dovolí nahlížet dovnitř aniž byste ji museli otevírat. 

Pečicí trouba má dotykové ovládání, celoskleněné provedení vnitřní strany dvířek a možnost pyrolitického čištění vnitřního prostoru. 

 Ovládání pečicí trouby je dotykové.

 

 

 

 

 

 

Číst 5042 krát Naposledy změněno středa, 10 červen 2015 08:13