Vytisknout tuto stránku

Kasa.cz hlásí rekordní nákupy

Úterý 10. prosince a pondělí 16. prosince 2013 se staly s více než 5 000 odbavenými objednávkami nejsilnějšími prodejními dny letošní předvánoční sezóny.

 

Překvapením je i to, že objednávky letos zákazníci zadávali už od začátku listopadu, což souviselo se snížením hodnoty české koruny a obavami z následného zdražování. 

Růst tržeb pokračoval prakticky celý listopad a největší podíl na nich mělo hodnotnější zboží, jako velké domácí spotřebiče, rozměrné televizory, tablety či mobilní telefony s nadstandardními parametry. Od začátku prosince pak zákazníci objednávali spíše levnější zboží.

Cena průměrné předvánoční objednávky letos mírně vzrostla, a sice z loňských 3 600 Kč na letošních 3 780 Kč (5 %). Nejprodávanějším zbožím se staly herní konzole, čtečky elektronických knih, tablety, chytré mobilní telefony a holicí strojky. K nejkurióznějším dárkům letos patřil plašič zvěře, který si zakoupily stovky zákazníků. 

Celkové vánoční tržby na Kasa.cz meziročně vzrostly o 8 %. Zajímavé je i to, že více než 60 % objednávek si zákazníci přišli osobně vyzvednout, čemuž napomohl i fakt, že Kasa.cz nevybírá za odběr ve svých výdejních místech žádný poplatek, pouze méně než 40 % volilo klasickou dopravu. 

 

Číst 4946 krát Naposledy změněno neděle, 04 květen 2014 20:27