čtvrtek 2 květen 2024
Text Size

Kasa.cz hlásí rekordní nákupy

Úterý 10. prosince a pondělí 16. prosince 2013 se staly s více než 5 000 odbavenými objednávkami nejsilnějšími prodejními dny letošní předvánoční sezóny.

 

Překvapením je i to, že objednávky letos zákazníci zadávali už od začátku listopadu, což souviselo se snížením hodnoty české koruny a obavami z následného zdražování. 

Růst tržeb pokračoval prakticky celý listopad a největší podíl na nich mělo hodnotnější zboží, jako velké domácí spotřebiče, rozměrné televizory, tablety či mobilní telefony s nadstandardními parametry. Od začátku prosince pak zákazníci objednávali spíše levnější zboží.

Cena průměrné předvánoční objednávky letos mírně vzrostla, a sice z loňských 3 600 Kč na letošních 3 780 Kč (5 %). Nejprodávanějším zbožím se staly herní konzole, čtečky elektronických knih, tablety, chytré mobilní telefony a holicí strojky. K nejkurióznějším dárkům letos patřil plašič zvěře, který si zakoupily stovky zákazníků. 

Celkové vánoční tržby na Kasa.cz meziročně vzrostly o 8 %. Zajímavé je i to, že více než 60 % objednávek si zákazníci přišli osobně vyzvednout, čemuž napomohl i fakt, že Kasa.cz nevybírá za odběr ve svých výdejních místech žádný poplatek, pouze méně než 40 % volilo klasickou dopravu. 

 

Číst 4933 krát Naposledy změněno neděle, 04 květen 2014 20:27

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.