Vytisknout tuto stránku

Lenovo: tři exkluzivní kousky pro náročné

Novinkami jsou ThinkPad X1 Carbon, lehounký 14palcový ultrabook, ThinkPad 8, osmi palcový tablet z jednoho kusu hliníku a dokovací řešení ThinkPad OneLink Dock Pro. Vezměme to popořadě… 

Foto: Lenovo

 

Třetí generace ThinkPad X1 Carbon (druhá polovina února, od 37.600 Kčfoto zcela dole) má zabudovaný dotykový displej o úhlopříčce 35,|6 cm (14ʺ), váží 1,3 kg a je vyroben z uhlíkových vláken. Je vybaven tzv. adaptivní klávesnicí, která se dynamicky upravuje na základě softwaru, který používáte a ovládáním pomocí hlasu a gest. 

V prodeji bude několik verzí ultrabooku, včetně připojení LTE (4G) a očekávat můžete až devítihodinovou výdrž a také novinku jménem rychlodobíjení. Ta zvládne nabití až na 80 % kapacity akumulátoru za méně než hodinu, a to i prostřednictvím doku OneLink (viz dále).

(Poznámka redakce: pokud se ptáte, proč se ultrabook ThinkPad X1 Carbon jmenuje naprosto stejně, jako předchozí a před předchozí verze, to je ve hvězdách a odpověď zná jen Lenovo.)

Druhou novinkou je kompaktní profesionální tablet ThinkPad 8 (druhá polovina února, od 11.999 Kč, foto výše) s Windows 8 Pro, který je vyroben z jednoho kusu hliníku a pracovat s ním můžete na tři způsoby: režim Tablet je ideální na cesty. Po připojení k doku je k dispozici režim Desktop, tedy něco à la PC a překlopením dokoupitelného krytu Quick Show se tablet přepne do režimu „Stan“, takže vytvoří „A“ v němž se pak lépe sleduje například film. 

Kryt Quick Show rovněž dovoluje – ohrnutím růžku – i fotit, a to prostřednictvím osmi megapixelového fotoaparátu (viz obrázek níže). 

ThinkPad 8 má zabudován displej s úhlopříčkou 21,1 cm (8,3ʺ) s rozlišením 1 920 x 1 200 bodů, čtyřjádrový procesor Intel Bay Trail Quad Core, až 128 GB místa na vnitřním flash disku, Wi-Fi Miracast a rozhraní Micro USB 3.0 a mj. i Micro HDMI. Volitelně ho můžete mít dokonce i s LTE (4G).

Poslední novinkou je ThinkPad OneLink Dock Pro, který bude dostupný ke konci února (cena zatím neznáma). Byl navržen ve stylu „dokování jediným kabelem“ a má zabudováno všechno, co potřebujete, včetně napájení. Najdete v něm tudíž několik rozhraní USB, konektory pro audio a Ethernet (LAN) a ovladač pro podporu duálního videa přes DisplayPort a DVI (u vybraných modelů). Integrovaný síťový adaptér zajišťuje nejen napájení notebooku, ale podporuje i rychlodobíjení a nabíjení například telefonu. Uvidíme, zda půjde připojit i k  dalším notebookům Lenovo. Vznesl jsem dotaz na zastoupení a určitě dám vědět. 

 

 

 

 

Číst 4815 krát Naposledy změněno středa, 10 červen 2015 08:50