Vytisknout tuto stránku

Nové routery typu mesh, Deco X20-DSL a Deco X20 4G fungují buď samostatně, nebo jako záloha internetového připojení

Uvedené novinky mají vestavěný buď modem VDSL nebo 4G, takže už není třeba dalších síťových prvků. Foto: TP Link

Wi-Fi směrovače, routery, také zajistí pokrytí domácnosti signálem, a určeny jsou i pro ty, kteří chtějí mít k dispozici zálohované připojení k internetu, pro případ výpadku. Jde tedy o kombinaci Wi-Fi 6, meshové systému distribuce bezdrátového signálu a buď modemu VDSL (3.99 Kč) nebo LTE/4G (5.780 Kč).

ČTĚTE TAKÉ: Test Wi-Fi směrovače typu mesh, Strong Atria Wi-Fi Mesh Home Kit 1200

 

Deco X20-DSL.

 

Deco X20-DSL je určen pro pokrytí Wi-Fi signálem v okamžiku, když je hlavním připojením k internetu linka VDSL. Zároveň je, díky meshovému řešení, vhodné do míst, kde jsou potíže s rovnoměrným rozložením signálu, a jde o rozlehlejší nebo patrové domy či kanceláře. Propojené jednotky pak, jako obvykle (jde o systém mesh…) vytvářejí jednu jedinou síť se stejným názvem (SSID) a přepojovat se manuálně nemusíte ani mezi frekvencemi Wi-Fi.

 

Deco X20-4G.

Obdobou předchozího systému je Deco X20-4G provedený stejně, jen s tím rozdílem, že zdrojovým připojením je mobilní datová síť 4G/LTE. Jednotka tak udržuje internetové připojení pomocí karty SIM a modemu a následně signál šíří opět přes Wi-Fi 6 s technologií TP-Link Mesh.

Jak bylo řečeno, systémy mohou také zálohovat jiné internetové připojení, navíc pokud jste již vybavení jednotkami mesh TP-Link Deco, se kterými X20 umí spolupracovat, je možné ho do systému zařadit a zajistit si tak rezervní připojení pro případ výpadku.

Wi-Fi 6 zde dosahuje rychlosti až 1,8 Gb/s, více o systému zjistíte v rubrice Co je to. Deco X20 dále nabízí čtyři (u X20-4G tři) gigabitová ethernetová rozhraní (WAN/LAN), ochranu sítě a zařízení IoT TP-Link HomeShield pracující v reálném čase a k dispozici jsou také robustní systém rodičovské kontroly a nejrůznější přehledy.

 

Číst 1177 krát Naposledy změněno čtvrtek, 12 srpen 2021 16:25