Vytisknout tuto stránku

Rakuten Viber uvádí… mizející zprávy…

Funkce dříve dostupná pouze v tzv. tajných konverzacích, přichází nyní i do všech ostatních. Za jak dlouho zpráva zmizí, záleží jen na vás.


Společnost Rakuten Viber, jejíž systém komunikace nyní využívá asi miliarda lidí, oznámila, že ve všech druzích konverzací můžete využívat tzv. mizejících zpráv a také si můžete nastavit dobu, po jaké chcete, aby poslaná zpráva, fotografie, video nebo nějaký přiložený soubor zmizely.

V praxi prý může jít o sekundy, hodiny nebo dokonce dny a automatický odpočet začne v okamžiku, kdy danou zprávu uvidí adresát.

Video: https://clck.ru/N4iey

„Jsme nadšeni, že můžeme oznámit novinku, a to uvedení mizících zpráv do všech konverzacích dvou uživatelů. Poprvé byly mizící zprávy uvedeny v roce 2017 jako součást ´tajných´ konverzací. Od té doby se stalo evidentní, že podobná funkce, která zajišťuje utajení, by měla být součástí běžných chatů. Novinka zahrnuje i to, že ve chvíli, kdy adresát udělá fotografii obrazovky s mizící zprávou, přijde odesílateli upozornění. Jde o další krok na naší cestě, jak se stát nejbezpečnější komunikační aplikací na světě,“ řekl Ofir Eyal, COOViber.

Společnost uvedla možnost vymazat poslané zprávy ve všech konverzacích v roce 2015, o rok později zavedla šifrování konverzací na obou koncích a v roce 2017 představila skryté a tajné zprávy. Zavedení mizejících zpráv do všech konverzací je dalším krokem Rakuten Viber ve snaze zvýšit soukromí uživatelů.

Číst 1812 krát Naposledy změněno neděle, 10 květen 2020 14:56