sobota 27 duben 2024
Text Size

Nvidia uzavřela partnerství s Jaguar Land Rover. Jde zejména o umělou inteligenci

Cílem je společný vývoj autonomního řízení a propojených služeb s umělou inteligencí a také „bezpečnost nové generace a jedinečné digitální služby“. Foto: Jaguar Land Rover

Od roku 2025 budou, podle zaslaného prohlášení, všechna nová vozidla Jaguar a Land Rover postavena na softwarové platformě Nvidia Drive. Ta má poskytovat široké spektrum systémů aktivní bezpečnosti, automatizované jízdy, parkování a asistenčních systémů. Společnost Jaguar Land Rover také hodlá, do roku 2039, dosáhnout nulových čistých emisí uhlíku ve svém dodavatelském řetězci, výrobcích a provozech.

ČTĚTE TAKÉ: Druhá generace senzoru Valeo Scala (LiDAR) je v novém automobilu Mercedes-Benz třídy S

Mozek umělé inteligence vozu (UI – AI) se jmenuje Drive Orin a pohání operační systém vozů Jaguar Land Rover, zatímco Drive Hyperion představuje centrální nervový systém. Vedle toho bude také Jaguar Land Rover využívat vlastní řešení datových center s Nvidia DGX pro trénování modelů UI a software Drive Sim postavený na Nvidia Omniverse pro simulace v reálném čase.

Jensen Huang, CEO Nvidia a Thierry Bolloré, CEO JLR.

„Jaguar Land Rover se stane tvůrcem celosvětově nejžádanějších luxusních vozů a služeb pro nejnáročnější zákazníky. Naše dlouhodobé strategické partnerství se společností NVIDIA nám otevře potenciální svět pro naše budoucí vozidla, protože pokračujeme ve své transformaci ve skutečně celosvětovou, digitální velmoc“ říká Jensen Huang, zakladatel společnosti Nvidia a CEO a dodal: „Automobily nové generace změní automobilový průmysl v jedno z největších a nejpokročilejších technologických odvětví. Flotily softwarově definovaných, programovatelných automobilů nabídnou nové funkce a služby po celou dobu své životnosti. Jsme samozřejmě rádi, že můžeme být partnerem společnosti Jaguar Land Rover při vytváření nové koncepce budoucnosti dopravy a nejpokročilejších automobilů.“

Jaguar Land Rover hodlá, pro softwarově definované funkce vozů, poskytovat služby asistovaného a automatizovaného řízení po celou dobu životnosti vozidla prostřednictvím vzdálených aktualizací softwaru.

Na úvodním snímku vidíte Range Rover a Jaguar I-Pace.

 

Číst 1002 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.