Vytisknout tuto stránku

Acer TravelMate B115P: pro studenty i učitele

AKTUALIZOVÁNO: Notebooky přicházejí s novým designem s tělem tenkým jen 21 mm, až čtyřjádrovým procesorem Intel, desetihodinovou výdrží a mj. také bez ventilátoru, takže mají zcela tichý chod.

Foto: Acer

AKTUALIZOVÁNO, 30. 5., 15:50 h (nové fotografie)

Co to je SSD disk se dozvíte zde – (odkaz se otevírá do nového okna).

 

V průběhu června se na českém trhu objeví (nejen) studentské notebooky TravelMate B115 a jejich ceny budou začínat na 7.990 Kč za variantu B115M s horním plastovým krytem, resp. 12.290 Kč za B115-MP s dotykovým displejem.

V průběhu června se na českém trhu objeví (nejen) studentské notebooky TravelMate B115 a jejich ceny budou začínat na 7.990 Kč za variantu B115M s horním plastovým krytem, resp. 12.290 Kč za B115-MP s dotykovým displejem.

Oba budou vybaveny řadou softwarových nástrojů, například Acer Office Manager dovolujíci mj. ochránit vaše dokumenty, Acer ProShield (jednodušší způsob uchovávání přihlašovacích údajů), Face Login pro přihlášení s pomocí rozpoznání obličeje a například také systémem ukládání kontaktů do chytrých telefonů přes aplikaci Contact Pickup. Jsou tu ale i programy pro vytváření obsahu (Acer Touch Tools) či dokonce například grafických koláží (Acer Screen Grasp). Díky nástroji Acer AccuFinger pak prý budete moci dotykem na obrazovce mnohem přesněji ovládat i drobné položky.

Oba notebooky jsou dodávány s operačním systémem Windows 8.1 a Acer Classroom Manager. Ten je přímo určen pro školství a učitelům dovoluje zefektivnit sdílení obsahu a prostřednictvím jejich počítačů centrálně pracovat se studentskými počítači. 

A oznámené hardwarové parametry? Hmotnost 1,2 kg, čtyřjádrové procesory Intel Celeron nebo Intel Pentium, 4 nebo 8 GB paměti RAM, klasické pevné disky (500 GB) nebo flashové SSD disky (128 GB). 

Úhlopříčka displeje je 11,6ʺ s rozlišením HD Ready, klávesnice je plnohodnotná bez samostatného numerického bloku a Acer podle svých vlastních slov klade velký důraz na dotykovou destičku. Ta by měla mít – cituji – „zvýšenou přesnost a citlivost, (takže) budou uživatelé schopni pracovat rychleji a efektivněji…“

 

 

 

 

 

 

 

 

Číst 5888 krát Naposledy změněno neděle, 16 listopad 2014 14:04