Vytisknout tuto stránku

Nikon kalendář už maluje šestku

Právě byl zahájen příjem snímků do letošního ročníku známé fotografické soutěže s charitativním posláním. Výtěžek z tradiční dražby tentokráte poputuje Nadačnímu fondu Kapka naděje.  

Foto: archiv autora

 

Zaslané snímky do soutěže, najdete zde (externí odkaz se otevírá do nového okna).

 

Tématem pro rok 2014, resp. pro Nikon kalendář 2015, jsou „Zázraky všedního dne“ a soutěž je určena všem milovníkům fotografování s technikou Nikon, takže není omezena ani na amatéry, ani na profesionály. Zúčastnit se zkrátka může každý, kdo má fotí s Nikonem a rád soutěží. 

Své snímky můžete posílat prostřednictvím stránek www.nikon-kalendar.cz (externí odkaz se otevírá do nového okna), kde také najdete bližší informace o soutěži a její pravidla. Vkládat je můžete do 31. srpna do 23:59 hod. Pak začíná tipovací soutěž všech fotografií a vaším úkolem bude pokusit se vybrat stejné snímky, které vybere odborná porota do kalendáře. 

Celkem 50 semifinálových fotografií vybraných odbornou porotou v čele s profesorem Miroslavem Vojtěchovským, bude veřejnosti prezentováno na výstavě v Nikon Photo Gallery (externí odkaz se otevírá do nového okna) začátkem roku 2015. Dvanáct vítězných fotografií pak bude zdobit stránky šestého vydání kalendáře, který bude opět vyroben v limitované sérii 111 ks a bude neprodejný. Na slavnostním večeru 11. listopadu 2014 ho pokřtí letošní patronka projektu Vendula Svobodová, prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje. 

Na snímku nahoře vidíte vítěznou fotografii loňského ročníku (více jsme o něm psali zde – odkaz se otevírá do nového okna) s názvem „Joker“ od Františka Tůmy.

 

 

Číst 3662 krát Naposledy změněno pondělí, 07 červenec 2014 19:03