Vytisknout tuto stránku

Acer UT220HQL: Elegance s dotykem

Pokud hledáte dotykový monitor pro Windows 8, zkuste se podívat na tuto novinku, která navíc podporuje i technologii MHL.

 

Full HD (1 920 x 1 080 bodů) monitor Acer UT220HQL (7.999 Kč) má podsvícení LED diodami, úhlopříčku 54,6 cm (21,5") a konstrukci s průhledným podstavcem, což je vidět na připojené fotografii. Podporuje až deset dotyků současně a můžete ho jednak položit zcela na plocho, naklopit směrem k sobě v úhlu až 80°, nebo namontovat na zeď. V tomto okamžiku se hodí i to, že pohledové úhly jsou absolutní (178°) a protože je pro Windows 8 certifikován, stačí jen natáhnout ruku a v řadě případů se klidně obejdete bez myši či klávesnice.

A zmiňované MHL? Tato technologie pracuje s konektorem HDMI (odkaz se otevírá do nového okna) a znamená, že je podporováno přehrávání multimédií z mobilních zařízení, typicky z chytrých telefonů, která jdou – v tomto konkrétním případě – i dobíjet. Vedle konektoru HDMI - MHL (odkaz se otevírá do nového okna) tu ale ještě najdete docela obyčejný VGA (D-Sub) pro napojení ze starších či úplně starých počítačů a notebooků, a také rozhraní USB 2.0.

Číst 3800 krát Naposledy změněno čtvrtek, 24 duben 2014 07:15