Vytisknout tuto stránku

Olympus OM-D E-M5 Mark II: odolný, miniaturní a rychlý

Tělo z hořčíkové slitiny, objektiv systému Micro 4/3, snímač MOS s živým náhledem na dotykovém výklopném LCD displeji a zaostřovací systém s 81 body. Novinka se ale chlubí i malými rozměry těla.  

Foto: Olympus

 

 

Pro méně znalé je k dispozici 24 scénických režimů a inteligentní automatika, která z nich dokáže vybrat ten pravý. Sekvenční režim zvládne až 16 záběrů ve formátů surových dat (RAW), v plném JPG snímá rychlostí 10 sn./s. až do plné kapacity paměťové karty.

Samozřejmostí jsou vyspělé funkce jako pět režimů ostření, včetně kontinuálního, měření světla v 324 zónách, dvou osá vodováha a jednoduše vsunutelný časový kód, bezdrátové řízení blesků a focení do 3D ve formátu MPO. Nahrávání videa pracuje s rozlišením Full HD s až 30 sn./s a záznam se ukládá do formátu MPEG‑4 AVC/H.264 s datovým tokem až 77 Mb/s! Zabudován je stereo mikrofon, vyfocený snímek můžete i hlasově okomentovat. Zajímavostí je i možnost zachycení osmi snímků a jejich následné spojení do jednoho, bezdrátové ovládání z mobilního telefonu (aplikace Olympus Image Share), pěti osý stabilizátor obrazu a odolnost proti stříkající vodě, prachu a mrazu bez bližšího udání parametrů.

Rozměry těla jsou 124 x 85 x 38 mm, hmotnost je 420 gramů a připojit můžete více než 40 objektivů. 

 

 

 

 

 

Číst 3843 krát