Vytisknout tuto stránku

Ericsson Mobility Report 2015: za pět let LTE všude a 2x tolik chytrých telefonů

Do roku 2020 by na světě mělo být 6,1 miliardy chytrých telefonů, což znamená, že je bude používat cca 70 % světové populace. Plných 90 % z ní pak bude pokryto širokopásmovými mobilními sítěmi, včetně 4G (LTE). 

Grafika: Ericsson

 

Přehled dalších Ericsson Mobility Report najdete na digirevue.cz zde (nové okno).

Zpráva ukazuje, že růst na vyspělých trzích pochází ze zvyšujícího se počtu zařízení „na osobu". V rozvíjejících se regionech naopak pochází ze zvyšujícího se počtu nových uživatelů. Graf připojených zařízení v miliardách kusů (Ericsson použil americké „biliony“) vidíte výše.

Téměř 80 % nových chytrých telefonů přibude zejména na Středním východě, v Africe a také v asijsko-pacifické oblasti.
Objem dat se – celosvětově – díky tomu do roku 2020 zvýší desetinásobně, přičemž 80 % datového provozu bude pocházet právě z chytrých telefonů. Kupříkladu v Severní Americe průměrná měsíční „spotřeba“ dat naroste z dnešních 2,4 GB na 14 GB.

Ericsson Mobility Report je komplexní průzkum mobilních trendů a spotřebitelského chování, která využívá analýzy velkých objemů dat v existujících mobilních sítích. Ericsson studii vydává dvakrát ročně a pravidelná měření provádí na více než stovce živých sítí ve všech významných regionech světa. Detailní měření jsou pak prováděny na vybraných komerčních sítích s cílem odhalit různé provozní modely.

Kompletní studii najdete zde (externí odkaz, nové okno, PDF, angličtina).

 

Ericsson Mobility Report, červen 2015: pokrytí světa, resp. světové populace, datovými sítěmi.

 

Číst 4168 krát Naposledy změněno středa, 03 červen 2015 12:42