pátek 26 duben 2024
Text Size

Ericsson Mobility Report 2015: za pět let LTE všude a 2x tolik chytrých telefonů

Do roku 2020 by na světě mělo být 6,1 miliardy chytrých telefonů, což znamená, že je bude používat cca 70 % světové populace. Plných 90 % z ní pak bude pokryto širokopásmovými mobilními sítěmi, včetně 4G (LTE). 

Grafika: Ericsson

 

Přehled dalších Ericsson Mobility Report najdete na digirevue.cz zde (nové okno).

Zpráva ukazuje, že růst na vyspělých trzích pochází ze zvyšujícího se počtu zařízení „na osobu". V rozvíjejících se regionech naopak pochází ze zvyšujícího se počtu nových uživatelů. Graf připojených zařízení v miliardách kusů (Ericsson použil americké „biliony“) vidíte výše.

Téměř 80 % nových chytrých telefonů přibude zejména na Středním východě, v Africe a také v asijsko-pacifické oblasti.
Objem dat se – celosvětově – díky tomu do roku 2020 zvýší desetinásobně, přičemž 80 % datového provozu bude pocházet právě z chytrých telefonů. Kupříkladu v Severní Americe průměrná měsíční „spotřeba“ dat naroste z dnešních 2,4 GB na 14 GB.

Ericsson Mobility Report je komplexní průzkum mobilních trendů a spotřebitelského chování, která využívá analýzy velkých objemů dat v existujících mobilních sítích. Ericsson studii vydává dvakrát ročně a pravidelná měření provádí na více než stovce živých sítí ve všech významných regionech světa. Detailní měření jsou pak prováděny na vybraných komerčních sítích s cílem odhalit různé provozní modely.

Kompletní studii najdete zde (externí odkaz, nové okno, PDF, angličtina).

 

Ericsson Mobility Report, červen 2015: pokrytí světa, resp. světové populace, datovými sítěmi.

 

Číst 4154 krát Naposledy změněno středa, 03 červen 2015 12:42

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.