Vytisknout tuto stránku

Netgear EX3800: rozšíření „wifiny“ trochu jinak

První Wi-Fi extender s vlastní, resp. průběžnou elektrickou zásuvkou představil známý výrobce s tím, že zvládá nejen normu „ac“, ale i duální režim. Kompatibilní je nejen s firemními směrovači… 

Foto: Netgear

 

Extender nabízí pokrytí mrtvé zóny dvoupásmovou Wi-Fi sítí s kombinovanou rychlostí až 750 Mb/s to vše za cenu 2.290 Kč. Díky zabudované elektrické zásuvce nepřijdete o tu stávající, navíc je zabudován i konektor Ethernet (LAN) RJ-45, který lze používat zcela nezávisle.

EX3800 pracuje na frekvenci 2,4 i 5 GHz a lze ho konfigurovat tak, že se může používat i jako plnohodnotný přístupový bod Wi-Fi sítě. Jak také vidíte z fotografie, je vybaven dvěma anténami a díky firemní technologii FastLane dokáže obě frekvenční pásma spojit do jednoho bezdrátového připojení, což pochopitelně musí umět i napojované zařízení.

Zprovoznění extenderu, resp. jeho napojení na router (směrovač) by podle výrobce mělo být rychlé a mělo by ho stačit jen připojit do elektrické zásuvky a vytvořit zabezpečené připojení do stávající Wi-Fi sítě stiskem WPS nebo přes aplikaci Netgear Genie. Přes ni rovněž upravíte jednotlivé funkce, jako například správu pokrytí Wi-Fi či plánování rodičovské kontroly a extender můžete propojit i s volně dostupnou aplikací Netgear WiFi Analytics. Ta poskytuje informace o síti a pomáhá s její optimalizací.

Číst 3902 krát Naposledy změněno pondělí, 06 červenec 2015 03:51