Vytisknout tuto stránku

Huawei Consumer: nárůst tržeb o 69 % a před Samsungem a Applem

Finanční výsledky spotřebitelské divize za první pololetí roku 2015 mluví o výrazném nárůstu. Jen celkové tržby dosáhly 9,09 miliardy USD s výše zmiňovaným meziročním nárůstem 69 %.  

Foto: Huawei

Tržby divize činily 32 % celkových tržeb mateřské společnosti Huawei Technologies, přičemž tržby z prodeje mobilních zařízení dosáhly v prvním pololetí roku 7,23 miliardy USD, což znamená meziroční nárůst o 87 %.

Růst odbytu chytrých telefonů překonal růst celého trhu a v prvním pololetí 2015 dodala společnost 48,2 milionu kusů. To představuje meziroční nárůst o 39 %, zatímco celosvětová poptávka po chytrých mobilech vzrostla za stejné období pouze o 7 %!

Na samotném čínském trhu společnost Huawei, podle GFK, předstihla Samsung a Apple a získala největší podíl na trhu, a to jak v březnu a v dubnu, tak v květnu a v červnu, a to o více než deset procent!

V oboru tzv. připojených automobilů uzavřela společnost v prvním pololetí roku 2015 strategické partnerství s automobilkami Audi, Mercedes-Benz a Volkswagen přičemž první dvě pověřily své externí dodavatele, aby v jejich budoucích zařízeních pro síťové připojení používaly komunikační 4G moduly Huawei.

V květnu 2015 byl Huawei poprvé uveden v žebříčku stovky nejhodnotnějších značek světa „BrandZ Top 100 Global Brands”, a to na 16. místě v kategorii a s hodnotou značky 15,3 mld. USD.

 

Číst 4937 krát