Vytisknout tuto stránku

Samsung představil nové uživatelské rozhraní One UI Watch. Má ovládání hodinek připodobnit mobilu a zjednodušit používání

Na veletrhu Mobile World Congress 2021 (MWC) společnost představila ovládání, které má hodinky Galaxy Watch více přiblížit mobilním telefonům. Foto: Samsung

Korejský výrobce také potvrdil, že rozhraní bude k dispozici na nové jednotné platformě vytvořené společně s firmou Google. Výsledkem má být rovněž vyšší výkon, lepší spolupráce hodinek a telefonů s operačním systémem Android a prý také přístup k většímu množství aplikací.

ČTĚTE TAKÉ: Samsung u nás minulý rok prodal skoro milion mobilů

Mezi novinky patří například i to, že má stačit nainstalovat potřebnou kompatibilní aplikaci do mobilu a ona se automaticky nainstaluje i do hodinek. Jestliže si třeba do telefonu nainstalujete aplikaci ukazující aktuální čas v různých časových pásmech, uvidíte ji na displeji hodinek též. A když naopak pomocí hodinek zablokujete nějaký příchozí hovor nebo zprávu, zůstane dané číslo zablokované i v telefonu.

Jednotná platforma dovolí i integraci aplikací třetích stran, které jsou k dispozici v tržišti Googlu. Jde například o Adidas Running, Golfbuddy Smart Caddie, Spotify či YouTube Music. A také Google Mapy. Kromě toho nabídne Samsung i vylepšený nástroj pro tvorbu ciferníků.

 

Číst 1124 krát Naposledy změněno pondělí, 28 červen 2021 22:44