Vytisknout tuto stránku

Varta Outdoor Ambiance Lantern L30RH: nechcete svítící powerbanku?

Varta představila lucernu, která nejen že svítí, ale je také kombinací s energetickým zdrojem v podobě „power banky“.A co víc! Svítí nejen z vložených tužkových baterii, ale i z integrovaného akumulátoru. Foto: Varta

Test lucerny Varta Outdoor Ambiance Lantern L20 (klasické provedení venkovní lampy) vyjde v nejbližší době.

 

S obvyklou tříletou zárukou tu máme venkovní lucernu Varta Outdoor Ambiance Lantern L30RH (1.000 Kč), která zvládá svítit, dobít externí zařízení a navíc poskytne plynulou regulaci světelného výkonu (10-500 lm), svícení červenou LED (úspora energie, focení hvězdiček či sledování zvěře) a je tu i šikovná možnost sejmutí vrchní části svítilny (čočky) pro lepší osvětlení směrem dolů. Stejně jako ostatní modely řady Ambiance Lantern jsou tu dva háčky pro zavěšení lucerny, jeden v horní a druhý v dolní části.

ČTĚTE TAKÉ:

Lucerna využívá LED vyhlášené značky Cree o výkonu až 500 lumenů, která je po zapnutí nastavena na 60 % výkonu, který ale lze regulovat podržením tlačítka. Doplňuje ji energetická banka s akumulátorem typu Li-Ion, která má pracovat ve dvou režimech: jednak díky ní můžete svítit (5.000 mAh, pro powerbanku k dispozici 3.000 mAh) a jednak dobíjet externí zařízení napojená přes USB. Celek tak poslouží nejen jako lampička, ale i jako nouzový zdroj energie. Lucernu ovšem můžete napájet i ze tří tužkových baterii typu AA. Doba provozu je pak udávána na 8-370 hod., resp. 130 + 240 hod. na nejnižší výkon nebo 8 + 10 hod. na maximální.

Svítilnu o rozměrech 87 x 185 x 95 mm (švh) a hmotnosti 590 g dobijete přes konektor USB-C, o stavu vás informují dvě diody. Jak bylo řečeno, použít ji můžete uvnitř i venku, výrobce udává krytí, odolnost vůči vodě a prachu, na IP54 (co je to) a hovoří také o odolnosti proti pádu (až metr).

 

Číst 564 krát Naposledy změněno pondělí, 24 duben 2023 11:31