Vytisknout tuto stránku

Veletrh CES 2024 a Sony: mottem je „Podpora kreativity prostřednictvím technologií“

AKTUALIZOVÁNO: Tomu odpovídá i zaměření vystavovaných věcí, resp. celé zaslané tiskové zprávy s tím, že Sony jasně říká, že budoucností tvorby obsahu je virtuální produkce. Nic jiného, ale ve zprávě nebylo… Foto: Sony

AKTUALIZOVÁNO, 11:00 hod.: Agentura Bisonrose, zastupující Sony nám sdělila, že výrobce nové produkty z oblasti TV a audia na veletrhu CES nepředstavuje.

 

Snad jen to, tu je představena nejnovější řada PlayStation 5, včetně nové konzole v menším provedení, ovladače PlayStation Portal, bezdrátových sluchátek Pulse Explore či kolekce stylových kovových krytů na PS5 Deep Earth a bezdrátové ovladače DualSense. Společně s fotbalovým klubem Manchester City pak Sony provádí testování konceptu, jehož cílem je poskytovat nové služby, které vytvoří globální on-line komunitu fanoušků a k vidění má být i nový koncept bezpečnosti osádky automobilů. Systém sleduje celý prostor kolem vozidla a umožňuje řidiči včas reagovat. Na stánku se pak mohou návštěvníci seznámit s různými snímacími technologiemi Sony, které zmiňované koncepty pomáhají realizovat.

ČTĚTE TAKÉ:

Společnost rovněž oznámila, že informační panely viditelné na stánku jsou vyrobeny z nového „Original Blended Material“ vyvinutého společností Sony, který je založen na bambusu, cukrové třtině a recyklovaném papíru s ověřeným původem.

A další novinky?

Sony Torchlight: vytváření digitálních scén ve virtuálním prostředí ještě před hlavním natáčením za pomoci (mimo jiné) digitální filmové kamery Sony Venice.

Někdy v průběhu roku 2024 má být také ke koupi systém pro tvorbu prostorového obsahu zahrnující náhlavní displej Sony XR (OLED, 4K) a dvojici ovladačů pro interakci s objekty ve 3D. Firma momentálně exkluzivně spolupracuje se společností Siemens zaměřenou na průmyslové návrhy s využitím softwaru Siemens Xcelerator. Později by se měly přidat další firmy.

Zařízení je postaveno na platformě Snapdragon XR2+ Gen 2 a spolupracuje i s mobilním systémem pro snímání pohybu a aplikací pro telefony dovolující sledování pohybu celého těla pomocí patentovaných technologií Sony.

V zaslaném tiskovém materiálu nebylo ani řeči typicky o televizorech či audio technice, najít se (snad zatím) nic nepovedlo ani na stránkách veletrhu CES.

 

Číst 415 krát Naposledy změněno středa, 10 leden 2024 10:54